11.05.2021 - 18:21
Kilian Jornet mai no informa sobre quan intentarà les gestes que té planificades. Ja ho va fer fa quatre anys, quan va assolir el sostre del món dues vegades en una setmana, i en un temps rècord, sense oxigen i sense cordes fixes. Ara mateix es troba a 7.920 metres d’altitud a l’Everest acompanyat de David Göttler i segons que ha informat aquest alpinista, ja haurien completat l’aclimatació que fa tres setmanes que preparen.
“Ahir va ser un bon dia que em va permetre dormir bé a la nit! Per a la nostra última ronda d’aclimatació vam sortir del camp base 2, vàrem pujar cap a Lhotse parant a 7.920 metres per donar la volta i tornar al campament base per sopar”, ha escrit el seu company d’expedició.
Jornet, per la seva banda, no piula a les xarxes des del dia 5. Entremig va obrir una enquesta a Twitter on demanava què és més dur, córrer un quilòmetre en tres minuts al nivell del mar o un quilòmetre en dues hores a 8.000 metres d’altitud.
El silenci de Jornet és habitual abans d’intentar grans fites. També ho sap el seu equip de premsa. Saben que no li agrada dir-los què farà, com i quan, i només els ho comunica quan ja ha fet l’intent o ha completat el repte. Segons que va avançar TV3, l’objectiu de l’expedició seria provar de fer el cim de l’Everest per l’aresta oest, encadenant el cim del Lhotse (8.511).
En el transcurs del viatge, l’equip dels dos alpinistes ha quedat impactat per la covid. Tal com va explicar Jornet en un fil de piulets a Twitter, hi va haver diversos contagis en un brot al camp base de l’Everest. “El camp base té una alta concentració de gent i s’hi han vist uns quants casos. És important per a tots nosaltres de pensar a mantenir les mesures sanitàries i la distància de seguretat fins i tot aquí dalt.”. I recorda que al Nepal, i especialment a la capital, Katmandú, la malaltia s’escampa a una gran velocitat. “El Nepal és un país que ha patit molt la covid, tant del punt de vista sanitari com econòmic, durant un any sense el turisme, que ajuda moltes famílies”.