05.07.2016 - 18:02
|
Actualització: 05.07.2016 - 19:04
Junts pel Sí ha votat dividit aquest dimarts a la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya un punt d’una proposta de resolució sobre la renovació de concerts a escoles que segreguen per sexe.
El punt en el qual han discrepat els diputats de CDC, ERC i Demòcrates integrats en JxSí és el que feia referència que s’instava el Govern català que una vegada finalitzi la vigència de l’actual període general de concertació educativa no es renovi ni concedeixi cap concert nou a cap centre que faci escolarització segregada per sexes.
Aquest punt de la resolució s’ha rebutjat amb onze vots en contra —CDC, PP i C’s—, per deu a favor —ERC, Demòcrates, PSC, SíQueEsPot i CUP.
La proposta de resolució havia estat presentada per 24 diputats d’ERC el 16 de març, després d’un debat al Ple del Parlament en què es va rebutjar reformar la LEC per acabar amb les subvencions públiques a escoles privades que segreguen per sexe.
En la seva exposició de motius, Anna Simó (ERC) ha assegurat que els diputats que van presentar la moció creuen que per rebre finançament públic l’escolarització ha de ser mixta, i per aquesta raó insta que quan s’acabi la vigència dels concerts, no es renovin si segrega per sexes.
La comissió ha aprovat tres dels quatre punts de la proposta de resolució: el manteniment i desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) mentre no hi hagi una llei que incorpori totes les competències; promoure un pacte nacional amb les formacions parlamentàries, ens locals i comunitat educativa, i donar suport amb un finançament equitatiu als centres, alumnat i famílies per assegurar la igualtat d’oportunitats.
La proposició no ha acceptat les esmenes de la CUP que demanava que, a més de per raó de sexe, tampoc es concedís concerts a aquells que discriminessin per raons econòmiques o de qualsevol altre tipus.
La proposta de resolució ha despertat les crítiques de la diputada de C’s Sonia Sierra perquè en un futur el sistema educatiu català es veu separat de l’estat espanyol, i de la popular Maria José García, que la veu anticonstitucional i antiestatutària.