Junqueras demana a la UE que supervisi el 21-D per ‘eliminar qualsevol dubte sobre el resultat’

  • En un article al diari Politico el vice-president del govern veu 'difícil' creure que el govern del PP respectarà el que diguin les urnes

VilaWeb
Redacció
03.12.2017 - 12:08
Actualització: 03.12.2017 - 12:44

El vice-president del govern empresonat, Oriol Junqueras, demana a la Unió Europea que supervisi els resultats de les eleccions del 21-D ‘per garantir que siguin respectats realment i per eliminar qualsevol dubte sobre el resultat’. En un article al diari Político, Junqueras veu ‘difícil’ creure que el govern del PP respectarà el resultat. Segons Junqueras, d’aquesta manera es garantiria que ‘els abusos acabaran’.

En el text Junqueras recorda que en aquestes eleccions ‘el govern elegit pels catalans està a la presó, les institucions catalanes han sigut usurpades i la ultradreta porta a terme la violència amb impunitat pels carrers de Catalunya’.

Junqueras argumenta que en altres circumstàncies aquestes eleccions serien de poc interès pe a la resta d’Europa però creu que en aquest cas es veuran ‘a tot el continent’ i potser són d’interès per a la comunitat internacional en conjunt’. Per això, veu ‘vital’ que en supervisi el resultat.

‘L’absència d’Europa fins ara i la seva declaració que aquest és un afer intern d’Espanya amenaça de convertir-se en un problema greu a mitjà i llarg termini’.

El vice-president empresonat per l’Audiència Nacional es pregunta si el govern espanyol respectarà el resultat: ‘Escoltaran el que diuen els votants, o ignoraran la voluntat del poble català un cop més i continuaran perseguint-los?’ Segons Junqueras, aquesta és la ‘pregunta principal’ ara mateix.

Les eleccions –segueix- són una forma per tal que els ciutadans canalitzin les seves demandes. ‘Pot la voluntat de la gent prevaler o prevaldrà la força?’.

Junqueras remarca que la UE té ‘el deure de defensar la democràcia’. El que expressin els ciutadans el 21-D ha de ser una elecció que es pugui implementar ‘perquè el nostre futur pugui construir-se sobre una base democràtica’. I en aquesta línia, distingeix entre ‘una democràcia real i una democràcia formal, que només és per mostrar’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor