Juliol va ser el mes més calorós des que hi ha registres

  • La temperatura mitjana va ser 0,04 graus més alta que en el mateix mes de 2016, que era el més calorós registrat fins a la data

VilaWeb

EFE

06.08.2019 - 11:09
Actualització: 06.08.2019 - 11:13

El mes de juliol, en què es van viure dues onades de calor a Europa i altes temperatures a l’Àrtic amb alarmants desglaços, va ser el més calorós de la història des que es té registre, segons ha informat l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) citant dades del programa europeu Copèrnic. ‘Juliol va reescriure la història del clima, amb desenes de temperatures rècord a escala local, nacional i mundial’, va assenyalar el secretari general de l’OMM, Petteri Taalas, en declaracions a la televisió suïssa RTS.

Segons les dades del programa Copèrnic (dirigit per l’Agència Espacial Europea i la UE), la temperatura mitjana del mes de juliol va ser 0,04 graus més alta que en el mateix mes de 2016, que era el més calorós registrat fins a la data, i 0,56 graus més que la mitjana del període 1981-2010.

En 2016 el clima estava afectat globalment pel fenomen meteorològic El Niño, associat a temperatures altes, el que fa encara més greu l’actual situació de 2019, en què aquest fenomen no està present i no pot usar-se com ‘atenuant’.

El 25 de juliol, un dels dies més calorosos del mes passat, diversos països van registrar temperatures màximes històriques, com Alemanya (42,6 graus centígrads), Bèlgica (41,8), Luxemburg (40,8), Holanda (40, 7) o el Regne Unit (38,7).

A Groenlàndia les altes temperatures van causar desglaços massius de la seva superfície gelada, i fins i tot es van registrar incendis en zones boscoses properes a l’Àrtic, a Alaska o Sibèria.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor