22.07.2022 - 16:50
|
Actualització: 22.07.2022 - 19:01
El director general d’IB-Salut, Juli Fuster, dimitirà del càrrec després de la condemna al govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) perquè havia intervingut en una oposició de funcionaris en què també es va presentar la seva filla. Dilluns que ve, Fuster en donarà més detalls a la seu d’IB-Salut abans de presentar la seva dimissió formal a la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez. Dilluns que ve en donarà més detalls a la seu d’IB-Salut abans de presentar la seva dimissió formal a la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.
Segons que ha pogut confirmar Europa Press, Fuster ha pres aquesta decisió “per a protegir la bona imatge de la Conselleria i evitar que es qüestioni la feina del Servei de Salut en tots els processos d’oposicions que s’han convocat en els darrers anys”. Fuster assegura que té la consciència tranquil·la i “mai” va actuar per afavorir ningú.
Un dels aspirants al procés de selecció de funcionaris va advertir que la seva prova no havia estat qualificada i les al·legacions van ser respostes pel mateix Fuster, qui tenia l’obligació legal d’abstenir-se.
Un dels primers partits polítics a reaccionar en conèixer la resolució del Tribunal ha estat Antoni Costa, del PP, que ha exigit el cessament immediat del director general, i ha sol·licitat la compareixença de Gómez.
Ciutadans, per la seva banda, registrat una sol·licitud de reprovació del director general del Servei de Salut i Podem, a través d’un comunicat, expressava que Fuster no havia de continuar al capdavant d’IB-Salut després de la sentència judicial. La formació considera que no s’ha de perjudicar la feina que han fet el govern i la Conselleria de Salut.
Més per Mallorca, satisfet amb la dimissió
Més per Mallorca està satisfet amb la dimissió de Fuster. El coordinador general del partit, Lluís Apesteguia, n’havia demanat la destitució a la presidenta del govern, Francina Armengol, per tal de mantenir la bona imatge i credibilitat de l’executiu. En un comunicat, li agraeixen els serveis prestats d’ençà de la seva designació, el 2015, especialment durant els moments més durs de la pandèmia. La formació recorda que segons la llei de bon govern de l’any 2011, els alts càrrecs s’han d’abstenir d’intervenir en processos administratius on interfereixen interessos familiars, com és el cas.