Jugar amb videojocs més de nou hores setmanals s’associa a problemes de conducta en nens

  • Un estudi impulsat per investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha constatat que jugar amb videojocs nou hores o més a la setmana s'associa a problemes de conducta, conflictes amb companys i menys habilitats socials.

VilaWeb
Redacció
06.09.2016 - 11:38

BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

Un estudi impulsat per investigadors de l’Hospital del Mar i de l’Institut Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha constatat que jugar amb videojocs nou hores o més a la setmana s’associa a problemes de conducta, conflictes amb companys i menys habilitats socials.

L’estudi, publicat en la revista ‘Annals of Neurology’, ha investigat la relació entre les hores a la setmana dedicades a jugar amb videojocs i certes habilitats intel·lectuals i problemes de conducta en 2.442 nens d’entre 7 i 11 anys, ha informat aquest dimarts l’Hospital del Mar en un comunicat.

El treball ha estat liderat pel metge de Radiologia d’aquest centre i investigador de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (Imim) Jesús Pujol, i pel coordinador de l’ISGlobal, Jordi Sunyer.

DUES HORES SÓN SUFICIENTS

Segons el treball, els nens que juguen amb videojocs tenen millors habilitats motores i un millor rendiment escolar, però dues hores a la setmana són “suficients” per obtenir aquests beneficis, ja que jugar nou hores o més es vincula a problemes de conducta.

“L’ús de videojocs estava associat a un millor funcionament de circuits cerebrals que són importants per a l’adquisició de noves habilitats a través de la pràctica, concretament de les connexions entre els ganglis basals i els lòbuls frontals”, ha manifestat Pujol.

La investigació suggereix que l’entrenament amb els entorns virtuals i d’ordinador “és capaç també de modificar els circuits del cervell que s’ocupen de l’aprenentatge d’habilitats motores”, cosa que tradicionalment s’adquireix a través de l’acció amb esports i jocs a l’aire lliure.

Els investigadors també han conclòs que els videojocs en si mateixos no són ni bons ni dolents sinó que és la quantitat de temps que s’inverteix en ells el que fa que siguin una cosa o l’altra.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor