L’últim judici del Palma Arena finalitza amb l’absolució de Matas i dos anys de presó per al gerent

  • Tant la fiscalia com a l'advocacia de les Illes retiren l'acusació contra Matas, el qual queda absolt

VilaWeb

Europa Press

15.11.2019 - 20:00

L’Audiència Provincial ha portat a terme avui una vista amb la qual es dóna per tancat l’últim judici pendent del cas ‘Palma Arena’. En aquesta peça separada, estava acusat l’ex-president del govern, Jaume Matas, però, finalment, ha quedat absolt, després que fiscalia i advocacia de les Illes hagin retirat les seves acusacions. Per la seva banda, el que va ser el gerent de la construcció del velòdrom, Jorge Moises, ha estat condemnat a dos anys de presó.

Tant la fiscalia com l’advocacia de les Illes han retirat l’acusació contra Matas doncs consideren que no ha participat en aquests fets, un tripijoc de contractes perquè fossin adjudicats ‘a dit’ a Nimbus Publicitat durant el govern del PP de 2003-2007.

La resta d’acusats – Moises, l’ex-director general d’Esports, José Luis ‘Pepote’ Ballester i l’ex-secretària general de la Conselleria de Vice-presidència i Relacions Institucionals, Jane King – han estat condemnats, després d’arribar a un acord entre les parts, per un delicte de prevaricació a set anys d’inhabilitació per a ocupació i càrrec públic.

Moises, pel seu costat, a més d’això, ha estat condemnat a dos anys de presó per un delicte de suborn i també haurà de pagar una multa de set mil euros i abonar altres set mil euros de responsabilitat civil a les Illes. Totes les parts s’han mostrat favorables a la suspensió de la pena de presó. Matas ha intervingut mitjançant videoconferència des de la presó d’Aranjuez on compleix condemna pel ‘cas Nóos’ de tres anys i vuit mesos.

Pagaments en metàl·lic i en cistelles de Nadal

Segons els acusava la Fiscalia, i tal com han admès avui, Ballester, Moises i King van participar en una trama per adjudicar a Nimbus diferents contractes menors saltant-se la llei. A més, l’ex-gerent del consorci rebia una part de l’import dels contractes adjudicats com a pagament al tracte de favor. Aquesta quantitat es pagava en metàl·lic i a través de cistelles de Nadal.

Per adjudicar els contractes ‘a dit’, sense la deguda concurrència i publicitat, es fraccionaven els contractes o s’utilitzava a altres empreses, per simular concurrència. Aquestes adjudicacions es van fer des de la Conselleria de Vice-presidència i des de la Fundació Illesport, adscrita a la Conselleria d’Esports.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor