Jové demana empara al parlament per poder compaginar el judici de l’1-O amb els plens

  • El TSJC ha refusat de reprogramar vuit sessions del judici pels preparatius de l'1-O

VilaWeb
El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, durant una sessió del ple del parlament.
EFE
15.02.2024 - 17:19
Actualització: 15.02.2024 - 17:34

El president del grup d’ERC al parlament, Josep Maria Jové, ha demanat empara a la presidenta de la càmera catalana, Anna Erra, perquè garanteixi els seus drets com a diputat i pugui compaginar el judici del Primer d’Octubre amb els plens del parlament.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha refusat de reprogramar vuit sessions del judici pels preparatius de l’1-O, fixat per a l’abril i el maig, perquè Jové assisteixi als plens del parlament. Segons el TSJC, el diputat pot delegar el vot.

En un escrit remès avui a Erra, Jové l’informa de la situació i li demana que emprengui “les accions que siguin necessàries per garantir” els seus drets de representació política, alhora que sol·licita l’empara d’Erra i la del parlament.

“És evident que la resolució judicial vulnera greument el meu dret a exercir les meves funcions públiques, i el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics per mediació dels seus representants”, sosté Jove.

Per al diputat, la negativa a reprogramar les sessions del judici demostra: “Un profund menyspreu cap a la democràcia representativa, un menyspreu a la labor dels legisladors, mentre que representants del poble, i el desconeixement de les dinàmiques de funcionament del poder legislatiu a l’hora d’adoptar les seves decisions, com si l’única funció dels diputats fos la d’emetre el seu vot”.

La fiscalia espanyola demana set anys de presó per a Jové i sis anys i tres mesos per a Lluís Salvadó, actual president del Port de Barcelona, per l’1-O, en aplicar-los la modalitat agreujada de malversació, a més de prevaricació i desobediència.

Jové, que va ser secretari de vice-presidència amb Oriol Junqueras, s’exposa també a una pena de trenta-dos anys d’inhabilitació i trenta mil euros de multa, mentre que Salvadó, ex-secretari d’Hisenda, afronta vint-i-set anys i tres mesos d’inhabilitació i multa de vint-i-quatre mil euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor