15.09.2021 - 15:41
|
Actualització: 15.09.2021 - 16:15
L’ex-vice-president del parlament Josep Costa no es presentarà a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on estava citat avui a la tarda per la querella de la fiscalia que l’acusa de desobediència al Tribunal Constitucional espanyol. Una acusació que el pretén castigar, juntament amb l’ex-president Roger Torrent i els ex-membres de la mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, per haver permès el debat de resolucions parlamentàries en favor de l’autodeterminació i de reprovació del rei espanyol. En un missatge difós a Twitter, Costa diu: “En el seu moment, ja vaig dir que no reconeixia l’autoritat d’aquest tribunal per a jutjar els acords i debats d’aquest parlament. No era retòrica, no estic disposat a establir una taula de diàleg amb uns jutges i fiscals repressors que no tenen nocions bàsiques de què és la separació de poders. El meu objectiu és guanyar aquesta batalla a Europa, per això he decidit de no presentar-me a declarar.”
No reconec l’autoritat del TSJ per jutjar cap acord del Parlament.
No té sentit dialogar amb uns jutges i fiscals repressors, que no entenen conceptes bàsics com la separació de poders.
L’objectiu és derrotar-los a Europa. Per això he decidit no anar avui a declarar. pic.twitter.com/BFMUrr5TVK— Josep Costa (@josepcosta) September 15, 2021
Costa restava pendent d’una resposta del Tribunal Constitucional espanyol a una demanda de mesures cautelars que aturés precisament aquesta declaració. Va presentar-hi un recurs d’empara per violació del dret a la inviolabilitat parlamentària per aquest procediment penal. A més, va demanar la recusació de tots els magistrats del TC que havien de prendre aquesta decisió perquè són precisament els qui van admetre l’incident d’execució contra els membres de la mesa que van permetre aquells debats parlamentaris i que s’aprovessin aquelles resolucions. Costa té interposada una demanda al Tribunal d’Estrasburg contra aquella decisió del TC.