Totes les possibilitats de la clementina a les Jornades Gastronòmiques de la Clementina d’Alcanar

  • Deu restaurants del municipi ofereixen menús protagonitzats per aquest cítric, que a les Terres de l’Ebre té Indicació Geogràfica Protegida

VilaWeb
Redacció
06.12.2018 - 17:00

Alcanar, un dels principals municipis productors de clementina a les Terres de l’Ebre, acaba d’engegar les Jornades Gastronòmiques de la Clementina. Hi participen una desena de restaurants, que ofereixen menús protagonitzats per aquest cítric que forma part de la Indicació Geogràfica Protegida de les Terres de l’Ebre. Rere la iniciativa hi ha el Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, que difon les possibilites gastronòmiques dels productes autòctons de la zona. A més, la majoria de receptes porten el segell de la Fundació Alícia.

Entre els menús, que es podran degustar fins al 23 de desembre, destaca la voluntat de reinventar la cuina tradicional del delta amb maridatges amb la clementina. Això fa que les propostes més tradicionals, com ara mousse, gelat, confitura o milfulles amb clementina confitada, es combinin amb propostes més agosarades. Per exemple: emprar clementina per escabetxar plats de peix, amanir carpaccios, mariscs i crustacis o aromatitzar salses com ara allioli i vinagretes.

De fet, l’objectiu és difondre la versatilitat de la clementina local de totes les maneres possibles: de fer d’acompanyament en un magret d’ànec a endolcir un ceviche. A més, la majoria de menús combinen la clementina amb altres productes de les Terres de l’Ebre com ara peix, marisc, crustacis, mol·luscs i arròs. També n’hi ha molts que empren productes de temporada, com ara carxofes o la galera, un crustaci que només es pot menjar al delta de l’Ebre durant l’hivern.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor