17.04.2019 - 09:32
El batlle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la seva marxa del PSPV després de l’aixecament del secret del sumari del cas Alqueria en el qual figura com investigat per la seva etapa com a president de la Diputació de València. En un comunicat, Rodríguez afegeix que no encapçalarà la candidatura socialista a l’Ajuntament, si bé no concreta si ho farà sota altres sigles.
L’ex-president de la Diputació assegura haver pres aquesta decisió després d’una reunió d’última hora amb el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, per analitzar l’aixecament del secret del sumari del cas Alqueria, amb l’objectiu de treure ‘pressió’ al partit enmig d’unes eleccions ‘clau per al futur del país’.
Després reafirmar-se en la seva innocència, recorda que és batlle després d’haver aconseguit, el 2015, el 63% dels vots i 14 dels 21 regidors de l’Ajuntament. Sobre el seu futur polític, Rodríguez assenyala que ‘sempre’ farà allò que més beneficiï al municipi d’Ontinyent, que és ‘l’únic’ al qual es deu.
A última hora d’ahir, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, va demanar a Jorge Rodríguez que assumís responsabilitats polítiques després de les revelacions del sumari del cas Alqueria pel qual va dimitir com a president de la Diputació de València, i va dir que hi hauria ‘novetats’ sobre això.
‘Ara mateix no tinc encara tota la informació però sempre he dit que més enllà de les responsabilitats jurídiques cal assumir les responsabilitats polítiques. En les hores vinents hi haurà novetats’, va assenyalar sense concretar si aquesta última frase al·ludia a la candidatura de Rodríguez a la reelecció com a batlle d’Ontinyent.
Poc abans, i en un altre comunicat enviat des d’Ontinyent, Rodríguez anunciava que demanarà declarar voluntàriament davant el jutge del cas Alqueria tan aviat com sigui possible per aclarir, ‘punt per punt’, un assumpte que al seu judici ‘no té cap recorregut penal’.
A més, afegia que demanarà al jutge instructor l’arxivament de la causa on figura com investigat (abans imputat) en estimar que, ‘en el pitjor dels casos, es tracta d’un assumpte merament administratiu’.
En el sumari del cas, al qual ha tingut accés EFE, la UDEF ha xifrat en prop de dos milions d’euros el cost per a les arques públiques que hagués suposat la contractació, durant tota la legislatura, de les set persones suposadament col·locades irregularment a la Diputació a la tardor de 2015, a raó de 70.000 euros bruts cadascun.
En un informe lliurat al Jutjat d’Instrucció número 9 i que consta en el sumari del cas Alqueria, es consideren com suposadament il·lícits set contractes d’alta direcció que es van realitzar, segons sembla, sense els preceptius informes jurídics ni financers i, segons la declaració de testimonis, per indicació de Presidència o assessors pròxims.
Així mateix, la UDEF assenyala que l’empresa pública dependent de la Diputació de València Divalterra va tenir, després de les contractacions efectuades sota el govern de Jorge Rodríguez el novembre de 2015, ‘la mateixa quantitat d’alts càrrecs que entitats de grans pressupostos com AENA’.