01.07.2020 - 23:53
|
Actualització: 01.07.2020 - 23:54
La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha afirmat aquest dimecres en seu parlamentària que el sector agroalimentari català s’ha comportat com una “estructura d’estat de primer ordre” durant la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. Jordà ha afegit que ara s’ha d’aprofitar aquest impuls per elevar” el sector “allà on es mereix”, un fet que passa perquè la ciutadania “faci confiança” al col·lectiu i consumeixi els seus productes. “El sector agroalimentari és essencial i no ha fallat”, ha subratllat Jordà, per detallar després els diferents plans de xoc que el seu Departament ha habilitat per fer front a la sotragada que ha suposat als productors la pandèmia durant el ple monogràfic sobre la covid-19 al Parlament.
Per exemple, la titular de la cartera d’Agricultura ha recordat que s’ha fet un pla de suport al sector vitivinícola amb diverses línies dotat amb més de cinc milions d’euros, o un altre per al sector pesquer que supera els tres milions.També s’ha fet crèdits amb interès zero per al sector de la flor, que ha resultat especialment afectat per la crisi perquè té els mesos de més vendes precisament en els que ha calgut confinar el país.Per sobre de tot plegat, Jordà ha destacat que aquesta situació ha “posat de relleu” la “necessitat” de “mantenir debats” sobre “com volem alimentar-nos” i “com volem proveir els aliments dels quals ens alimentarem”. I ha afegit: “Nosaltres pensem que com a poble tenim tot el dret a decidir com ens hem d’alimentar. Sobirania alimentària ben entesa”.