Quant en saps, de música catalana? Un nou joc et posa a prova

  • Neix un joc de taula que té els grups de música catalana de protagonistes · Una iniciativa lúdica i solidària creada per membres del grup Sense Sal i la Fundació Xamfrà

VilaWeb

Marina Arbós Junyent

06.01.2022 - 21:50
Actualització: 07.01.2022 - 09:23

Vols demostrar quantes cançons et saps del teu grup preferit? Ha nascut El joc de la música catalana, un joc de taula que posa a prova el coneixement dels jugadors sobre els grups i les cançons de la música de casa nostra. És una iniciativa lúdica i solidària creada per Pep Tormos i Alícia Rey, membres del grup Sense Sal, en col·laboració amb la Fundació Xamfrà, una entitat del barri del Raval de Barcelona que promou l’accés a la música per a persones vulnerables a què es destinarà un 5% dels guanys del joc. “La música també és una eina de transformació social i volíem que el projecte tingués un vessant solidari”, explica Tormos.

Com s’hi juga?

És dissenyat perquè hi juguin entre dues persones i vuit, i pensat per a passar una bona estona amb amics i família. La dinàmica és ben senzilla: cada jugador es converteix en el creador d’un festival i l’objectiu és tenir tants grups com pugui al cartell. Per aconseguir-los ha de superar diverses proves, sobretot cantar cançons de cada grup. Cada jugador comença amb 100 punts, que es van sumant o restant segons si és capaç de cantar alguna cançó del grup sobre el qual ha caigut al tauler o no. Ha de cantar-ne una estrofa o tornada amb lletra en tan sols trenta segons.

“Tant és si cantes bé o malament, la cosa important és cantar i saber-te les cançons dels grups per endur-te’ls cap al teu festival”, diu Tormos. A més, també hi ha caselles en què s’han de fer uns altres desafiaments com ara dibuixar i fer mímica. Amb tot, els jugadors tenen el repte de crear el festival més gran que s’ha fet mai a la història de la música catalana.

Quins grups hi apareixen?

Al joc hi participen una trentena de grups i artistes del panorama musical actual. Hi ha grups grans com ara Oques Grasses, Zoo, els Catarres, Txarango, la Pegatina, Manel i Stay Homas; i uns altres de més petits com ara Roba Estesa, Sense Sal, Tribade i la Fúmiga. En aquest sentit, un altre objectiu dels creadors és que amb aquesta combinació els jugadors es familiaritzin amb els grups menys coneguts i se n’aprenguin les lletres.

“La idea de crear el joc va sorgir de manera completament improvisada, però ha tingut una rebuda espectacular.” De fet, tan sols fa un mes que va sortir a la venda i ja s’ha esgotat. Per això, ja es proposen de treure’n una segona edició i els nous jocs començarien a estar disponibles a partir del mes de març.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor