Joandomènec Ros vol obrir delegacions a l’Alguer i a Andorra i reforçar els vincles amb les Illes i el País Valencià

  • El candidat a president de l'IEC presenta una candidatura continuista al capdavant de la institució

VilaWeb

Redacció

16.05.2017 - 17:59
Actualització: 16.05.2017 - 18:12

El candidat a repetir com a president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona i actual president en funcions, encapçala l’única candidatura que opta a la Presidència de l’Institut, amb un equip de govern integrat per Jaume de Puig i Mariàngela Vilallonga com a vicepresidents, i Josep Enric Llebot com a secretari general.

Ros presenta una candidatura continuista que es planteja dos objectius fonamentals per al nou mandat: aconseguir que l’IEC torni a dependre orgànicament del Departament de Presidència de la Generalitat -actualment, depèn del d’Empresa i Coneixement― i tendir a recuperar el sostre de finançament que s’havia assolit abans de la crisi. Ros, qui va presentar el seu programa electoral al Ple de l’IEC la passada setmana, té la seva voluntat de crear noves delegacions, preferentment a Andorra i l’Alguer, així com la de consolidar els contactes institucionals amb els governs de les Illes Balears i del País Valencià, i la relació amb els organismes territorials que s’ocupen de la llengua catalana a fi de mantenir i reforçar la unitat lingüística.

Joandomènec Ros ja va avançar a l’octubre del 2015 durant una entrevista amb l’ACN que treballaven per obrir delegacions a Andorra i a l’Alguer. Com va assenyalat, la predisposició dels respectius governs va de tèbia quant a la delegació andorrana, fins a molt positiva pel què fa a la de l’Alguer, i va admetre que també els faltava una empenta econòmica. Les noves delegacions s’havien d’afegir a les de Lleida, Perpinyà, Palma i les tres del País Valencià.

En l’àmbit de la recerca, que per a l’Institut és fonamental, Ros proposa impulsar projectes que singularitzin l’Institut, tant per l’abast com per la importància, i que s’intentarà captar recursos europeus per a dur a terme projectes de recerca de gran abast, i es treballarà per a donar a conèixer els programes i projectes de recerca de l’IEC a la societat, així com les publicacions.

Les eleccions a la presidència de l’IEC se celebraran en un ple extraordinari el 8 de juny. El president començarà a exercir el càrrec l’1 de setembre de 2017. El president de l’IEC és elegit pels membres del ple amb dret a vot i són elegibles tots els membres numeraris i emèrits. El mandat del càrrec de president de l’IEC té una durada de quatre anys i només pot ser reelegit consecutivament una sola vegada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor