14.06.2016 - 08:33
|
Actualització: 14.06.2016 - 08:44
Els germans Roca ja saben què vol dir ser el segon millor restaurant del món. Ho han estat en tres ocasions en els darrers cinc anys: 2012, 2014 i 2016. Per això, consideren que haver deixat de coronar el rànquing de la revista Restaurant no ha de canviar la seva manera d’entendre la gastronomia. ‘Seguirem treballant amb la mateixa il·lusió i responsabilitat’, ha valorat el xef del restaurant, que ha reivindicat la trajectòria d’El Celler en els darrers anys. ‘Cal recordar que quan arribes al número 1 és per sempre, i nosaltres ho hem fet dos cops’, ha manifestat. El gran dels germans Roca també ha valorat el reconeixement de la resta de cuiners, que l’han distingit com el millor xef de l’any. El xef d’El Celler ha celebrat que sigui l’Osteria Francescana el nou número 1 de la cuina mundial. ‘Tenim una molt bona relació, la lliçó que donem és que estem encantats guanyi qui guanyi’, ha manifestat Roca.
El Celler de Can Roca de Girona és des d’aquesta nit el segon millor restaurant del món, segons la revista ‘Restaurant’. Aquesta posició no és nova per als germans Roca, que des dels darrers cinc anys no han baixat més enllà del segon lloc. Aquesta vegada, però, el jurat els arrabassa la primera posició i l’atorga a l’Osteria Francescana de Massimo Bottura, que corona per primer cop el rànquing mundial de la cuina.
En el moment d’anunciar-se el número 2, els germans Roca s’han agafat de les mans amb les seves dones per celebrar la posició dins de la llista dels millors restaurants del món. Immediatament, s’han fos en una abraçada amb Massimo Bottura, en adonar-se que ell era el nou número 1. ‘Ens estimem molt des de fa anys, tenim una relació molt franca, de complicitat i creiem que és un bon representant per ser el número 1 de la llista’, ha reconegut Joan Roca, que assegura que el restaurant de Mòdena té una ‘ànima gastronòmica, solidària, d’autenticitat i d’amor a la terra i les tradicions’.
La llista dels 50 millors restaurants del món incorpora cada any novetats i sorpreses, i també relega fins a posicions més baixes establiments que havien arribat a estar al capdamunt. ‘Tot el que puja baixa, cal prendre-s’ho amb esportivitat, distància i bon humor perquè el món és molt gran i hi ha molta gent que fa les coses bé’, ha valorat Joan Roca.
El xef assegura que ‘hi ha bon rotllo’ entre el gremi i que, guanyi qui guanyi, sempre ho celebren. Tanmateix, el xef d’El Celler també ha reivindicat la trajectòria del restaurant en els darrers anys i ha assegurat que la segona posició continua essent ‘una gran responsabilitat’. A més, ha remarcat que seguiran treballant igual i que tenen il·lusió per tirar endavant nous projectes, com el de la Fundació Germans Roca que han anunciat aquest matí a Nova York. Aquesta fundació farà un primer projecte a Nigèria, de la mà de l’ONU, per ajudar a conservar millor les collites i que no es facin malbé els aliments.
Joan Roca, xef dels xefs
La revista ‘Restaurant’ també fa votar als propis cuiners perquè escullin el que consideren el millor xef de la llista. Aquest guardó ha anat a parar a mans de Joan Roca, que ha agraït un reconeixement que tria el mateix gremi. ‘Crec que està dins de l’ADN de cuiner tenir bona relació entre nosaltres, hi ha una cordialitat extraordinària’, ha defensat.
Per al gran dels germans Roca, és un gran reconeixement que els companys de professió li reconeguin la seva vàlua. ‘Que m’hagin votat a mi és un gran reconeixement perquè jo els admiro moltíssim a tots’, ha remarcat.