Joan Brossa desembarcarà per primera vegada a la Xina amb una gran exposició

  • L'obra del poeta i artista català Joan Brossa desembarcarà per primera vegada a la Xina amb una gran exposició a Pequín que obrirà portes aquest diumenge de la mà de la Galeria Miguel Marcos de Barcelona i l'Institut Cervantes en el marc de la Setmana del Disseny de Pequín, ha informat la galeria barcelonina a Europa Press.

VilaWeb
Redacció
23.09.2017 - 12:23

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

L’obra del poeta i artista català Joan Brossa desembarcarà per primera vegada a la Xina amb una gran exposició a Pequín que obrirà portes aquest diumenge de la mà de la Galeria Miguel Marcos de Barcelona i l’Institut Cervantes en el marc de la Setmana del Disseny de Pequín, ha informat la galeria barcelonina a Europa Press.

La mostra, que es podrà visitar fins al 15 de desembre a la seu de l’institut, reuneix una trentena de poemes visuals de l’artista, cartells, llibres d’autor, obres plàstiques del seu univers plàstic i la projecció d’un vídeo del poeta avantguardista català.

L’objectiu és traslladar el pensament poètic més enllà de les seves fronteres habituals, i “obrir els sentits a l’espectador per anar més enllà de la realitat evident”, han informat les mateixes fonts.

La galeria ha participat en la V Fira d’Art Shenzhen celebrada entre el 15 i el 18 de setembre, amb obres de mestres catalans com Joan Miró i Antoni Tàpies, així com els artistes Carlos Franco, Cristóbal Ortega, David Tremlett, Manuel València, Li Yongming, Lin Mo i Luo Min.

A més, la galeria participarà en la XIII fira la Xina International Gallery Exposition, que tindrà lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre.

LA MAJOR RETROSPECTIVA, EN EL MACBA

Precisament aquesta setmana, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha obert les portes de la més completa retrospectiva de Brossa a Espanya amb 800 obres i un total de 1.500 peces a les portes del centenari del naixement de l’artista el 2019.

La mostra s’ha proposat rellegir l’obra del poeta, posant-li en context a escala internacional amb l’artista belga Marcel Mariën, l’escocès Ian Hamilton i el xilè Nicanor Parra que, sense conèixer-se, van coincidir a mostrar un llenguatge poètic i antipoètic similar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor