20.07.2017 - 13:02
|
Actualització: 20.07.2017 - 15:22
L’escriptor Jaume Cabré (Barcelona, 1947) serà distingit amb el 21è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català, en una edició en què Paul Auster serà el convidat especial. Sota el lema ‘Apassiona’t’, cent quaranta-quatre segells editorials repartits en cent seixanta-tres expositors participaran en la 35a edició del certamen, que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona.
En total, s’hi presentaran més de dues-centes novetats editorials i hi tindran lloc dos-cents cinquanta actes per a tots els públics. Per primera vegada, entre la seixantena de mòduls n’hi haurà un d’autors catalans traduïts a altres llengües. També s’hi celebrarà la sisena edició del ‘Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents’, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.
La Setmana és el gran escenari per a la presentació oficial de la programació literària en català en vistes a la tardor. Les editorials aprofiten l’esdeveniment per avançar les seves publicacions. Concretament, l’escriptor nord-americà Paul Auster presentarà ‘4 3 2 1’ (Edicions 62), Erri de Luca ‘El més i el menys’ (Bromera), Jordi Coca ‘L’emperador’ (Comanegra), ‘Barcelona, viatge a la perifèria criminal – Antologia’ de diversos autors (Crims.cat); Albert Manent i Jaume Medina ‘Carles Riba. Biografia i antologia de poemes’ (Edicions Cal·lígraf); Ramon Mas presentarà ‘Afores’ (Edicions de 1984), l’edició a cura de Xavier Pla de ‘Josafat’ de Prudenci Bertrana (Ela Geminada), Jordi Puntí ‘Això no és Amèrica’ (Editorial Empúries), ‘Per Catalunya’ (Gregal) de Suso de Toro, la nova obra de Martí Domínguez ‘L’assassí que estimava els llibres’ o el Premi Sant Joan ‘La casa de la frontera’ de Rafael Vallbona i el Pin i Soler ‘Les quatre vides de l’oncle Antoine’ (Angle Editorial) de Xavier Aliaga, entre molts d’altres.
La Setmana és el gran aparador de la indústria editorial en català. Consolidada ja com un dels esdeveniments culturals rellevants de l’any, busca continuar sent un estímul per a la promoció de la lectura i la venda de llibres en català, contribuint així al creixement del nombre de lectors en llengua catalana. En aquest sentit, Andorra, les Illes Balears i València també seran presents a La Setmana amb la participació del Ministeri de Cultura del Govern Andorrà, l’Associació d’Editors del País Valencià i l’Institut d’Estudis Baleàrics.
La cita permetrà internacionalitzar l’edició en català i professionalitzar la gran cita anual amb la visita de setze editors de catorze països.
La presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats, ha insistit en què La Setmana ‘continua tenint tan sentit com sempre’ perquè encara es manté el repte de guanyar lectors i vendes de llibres en català. ‘El camí per recórrer és encara important i calen esdeveniments com aquests per visibilitzar l’edició en català, que no sempre té en els punts de venda’, ha reblat.
La Setmana, en xifres
La fira tindrà aquest any 163 expositors distribuïts en seixanta-dos mòduls entre segells editorials, llibreries i institucions. Concretament, hi haurà 144 segells editorials, tretze llibreries, dues distribuïdores i quatre institucions. Un any més iQUIOSC.cat participa en La Setmana amb un espai de cent metres quadrats amb una mostra de cinc-centes capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.