Isabel-Clara Simó, la UA i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa, premiats en la Nit d’Escola Valenciana

  • La Nit d'Escola Valenciana 2022 reunirà activistes i persones vinculades amb l'entitat, representants institucionals i personalitats valencianes

VilaWeb
Imatge d'arxiu d'Isabel-Clara Simó (fotografia: Albert Salamé)
Europa Press / Redacció
04.11.2022 - 12:38
Actualització: 04.11.2022 - 21:13

Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant (UA) i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa seran guardonats per la seua defensa de la llengua en la XIX Nit d’Escola Valenciana, que es farà el 26 de novembre al Palau d’Altea (la Marina Baixa).

La Nit d’Escola Valenciana 2022 reunirà activistes i persones vinculades amb l’entitat, representants institucionals i personalitats valencianes en un acte organitzat per Escola Valenciana i la Coordinadora d’escoles d’ensenyament en català de la Marina Baixa, amb el suport de l’Ajuntament d’Altea i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’esdeveniment el conduiran els periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo i retrà homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. A més, el mateix dissabte s’han organitzat unes quantes activitats gratuïtes sobre l’escriptora: una visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una ruta Carmelina per la platja de l’Olla d’Altea. L’endemà s’oferirà una nova visita a’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una altra ruta, aquesta guiada per Joan Borja, pel barri del Fornet d’Altea.

El guardó Josep Vicent Garcia a la trajectòria individual es concedeix a títol pòstum a Isabel-Clara Simó. “L’entitat vol reconèixer una de les autores modernes més importants de la literatura catalana”, diu l’organització en un comunicat. Simó va destacar per ser una escriptora compromesa amb el país i amb la llengua i també per tota una vida lluitant per les dones i el feminisme mitjançant la literatura.

El Guardó Extraordinari és per a la Universitat d’Alacant, amb la finalitat de reconèixer la seua llarga trajectòria com a institució referent en la defensa del català a les comarques centrals i del sud. “La Universitat d’Alacant és una universitat pública, oberta i plural que any rere any participa de manera activa en projectes com les Trobades, La Lliga de Debat o el Feslloc. Destaca el seu treball per la normalització i promoció lingüística amb iniciatives pròpies com el Servici de Llengües o el seu centre d’autoaprenentatge que ajuda a fer que noves persones parlen valencià”, afegeixen.

Per acabar, la distinció a l’Ús Social del Valencià serà per a l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa (Aemaba). “Treballa recuperant el patrimoni cultural, natural i lingüístic d’aquesta comarca i compartint-ho per mitjà de la seua revista Sarrià, editada ininterrompudament”, destaquen.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor