04.12.2022 - 21:34
|
Actualització: 04.12.2022 - 21:36
Investigadors del Laboratori de Bioenginyeria i Biomaterials de la Universitat Catòlica de València (UCV) han desenvolupat un nou material porós capaç de regenerar ossos i prevenir infeccions alhora. Elaborat a mida per a cada cas mitjançant impressió 3D, aquesta creació biotecnològica conté un recobriment bioactiu d’alginat que aconsegueix induir la regeneració òssia i destrueix els bacteris que de vegades impedeixen que la formació de l’os es completi.
A més, aquest material és biodegradable. D’aquesta manera acaba desapareixent del cos un cop l’os s’ha regenerat. L’estudi s’ha realitzat amb animals petits, en aquest cas conills. El pas següent serà fer assajos amb animals més grans i, finalment, en éssers humans, ha detallat la universitat en un comunicat. La investigació de la UCV ha estat publicada a la revista científica internacional ACS Applied Materials & Interfaces.
L’equip de científics que ha creat aquest nou material, liderat pel responsable del Laboratori de Bioenginyeria i Biomaterials de la UCV, Ángel Serrano, també està format per Iván Serra (Hospital Veterinari de la UCV), Mar Llorens (Universitat Politècnica de València), Sanjukta Deb (King’s College, de Londres) i els investigadors Pablo Vercet i Virginia Chicote.
Aquest mateix grup d’investigadors liderat per Serrano va ser el responsable d’haver desenvolupat els primers filtres capaços d’inactivar el SARS-CoV-2 i altres virus com la grip en menys d’un minut, tecnologia sanitària revolucionària que va permetre la creació de les màscares FFPcovid MASK, fabricades i distribuïdes per l’empresa valenciana Visormed.