17.09.2021 - 09:17
|
Actualització: 17.09.2021 - 09:19
La Intersindical considera com ridícul i publicitari l’augment del salari mínim interprofessional i demana una reforma que inclogui un càlcul territorial per adaptar-lo a les necessitats reals de la ciutadania. Així, creu que s’hauria de situar com a mínim en 1.300 euros mensuals. L’entitat ha lamentat que la pujada de quinze euros sigui una acció cosmètica i una manca de respecte cap al conjunt de la classe treballadora. “Aquest increment ha generat estupor i indignació entre la classe treballadora, empitjorant encara més i de forma greu la percepció popular de la tasca dels sindicats”, ha assegurat a través d’un comunicat.
👋Bon dia!
🤔Un cop paït l'anunci de l'increment de l'SMI en 15€ mensuals
📢@LaIntersindical volem compartir el nostre posicionament i reflexions al respecte (ja us avancem que a favor, no estem…).
📲 Llegiu el comunicat des de https://t.co/hiRZ0blXIZ
✊A casa nostra, #SMI1300— LA INTERSINDICAL🎗 (@LaIntersindical) September 17, 2021
Des d’una perspectiva estrictament econòmica, la Intersindical afirma que quinze euros mensuals “no cobreixen les necessitats d’una classe treballadora que estat patint crisi rere crisi” i recorda que una part significativa de la societat catalana viu de forma “precària, ha estat pagant els rescats de la banca i actualment està patint la crisi econòmica fruit de la pandèmia”.
“La classe treballadora pateix el canibalisme del mercat de l’habitatge amb hipoteques i lloguers inassequibles i una pobresa energètica agreujada pels increments històrics de la factura energètica”, ha reblat. Per això, el sindicat considera que l’increment demostra una preocupant “desconnexió de la realitat”.
Per això, el sindicat exigeix que es reformi el model del salari mínim seguint les recomanacions d’organismes internacionals que recomanen la territorialització del càlcul. “Una vegada més, el model espanyol genera desigualtats a territoris on el nivell de vida és fins a un 30% més car, com és el cas de Catalunya”, ha apuntat, “el benestar i dignitat de la classe treballadora valen molt més que 50 cèntims diaris”.