International Trial Watch demana de reunir-se amb Marchena perquè permeti l’accés d’observadors al judici

  • En l'escrit reiteren que tal com tenien previst, la primera setmana enviaran una delegació de cinc observadors

VilaWeb
Els impulsors de la plataforma International Trial Watch d'observadors internacional, el dia de la presentació
Redacció
05.02.2019 - 14:19
Actualització: 05.02.2019 - 17:45

La plataforma International Trial Watch – Catalan Referendum Case (ITW) ha demanar una reunió amb el president de la sala segona del Tribunal Suprem espanyol (TS), Manuel Marchena, per tornar a reclamar espais reservats pels observadors internacionals en el judici contra l’1-O i que els han estat denegats. ‘Proposem que la reunió tingui lloc aquest dijous 2019.07.02, posant-nos a disposició de l’alt tribunal si aquesta data no els fos convenient’, diu el comunicat del la plataforma, que es presenta com a independent de totes les parts del procés.

En l’escrit reiteren que tal com tenien previst, la primera setmana enviaran una delegació de cinc observadors –Claire Jujardin, Fabio Marcelli, Dominique Nogueres, Javier Pérez-Royo i Frédéric Ureel– i demanen al tribunal que siguin acreditats.

ITW és un grup de juristes, professors de dret d’arreu de l’estat espanyol i entitats pels drets humans que vol supervisar el judici del procés. Entre les personalitats internacionals que hi participaran, destaca l’advocat John PhilpotLuisa Morgantini, ex-vice-presidenta del Parlament Europeu; o Erri de Luca, escriptor i activista pels drets humans.

Entre les organitzacions que donen suport a la ITW hi ha la Federació Internacional pels Drets Humans, que aplega 184 organitzacions estatals; EuroMed Rights, amb més de vuitanta organitzacions; Front Line Defenders, premi de drets humans de l’ONU el 2018; l’American Bar Association, amb més de 400.000 membres als EUA; i també Fair Trials, l’associació Antigone, l’Associació d’Advocats Europeus Demòcrates, l’Associació Europea d’Advocats per la Democràcia i els Drets Humans, el Comitè de Juristes pels Drets Humans, el Centre d’Estudis Legals i Socials, i la Confederació Magrebina d’Organitzacions pels Drets Humans.

Les organitzacions elaboraran els seus informes setmanals i quinzenals i, després, consensuaran un altre document conjunt. Els impulsors de la plataforma han dit que durant la instrucció ja s’havien detectat elements que podien posar en dubte la netedat del judici, com ara les filtracions contínues a la premsa d’informació abans no la tinguessin les defenses.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor