L’Institut Ramon Llull entra al clúster d’EUNIC de Londres, un dels més grans de la xarxa europea d’institucions culturals

  • La incorporació facilitarà als creadors catalans l'accés a projectes europeus

VilaWeb
09.06.2022 - 15:30

L’oficina de Londres de l’Institut Ramon Llull (IRL) s’ha incorporat al Clúster de European Union National Institutes for Culture (EUNIC) de Londres, un dels més grans de la xarxa d’instituts i organismes nacionals europeus en la defensa del paper de la cultura en les relacions internacionals i soci estratègic de la UE. L’EUNIC s’estructura a través de cent trenta-tres clústers situats en diferents ciutats d’arreu del món, des d’on s’impulsen projectes culturals i artístics europeus en diferents àmbits com la literatura, la música, el cinema i les arts escèniques. Formar part de l’estructura permet a l’IRL treballar de manera multilateral amb els membres i facilitar vies d’accés a projectes culturals europeus als creadors catalans.

Entre els membres del Clúster de Londres hi ha trenta-quatre instituts culturals i ambaixades de trenta-un països europeus. A l’acte per ratificar la incorporació de l’IRL al Clúster de Londres, que es va fer a l’Institut Cultural Romanès, a l’Ambaixada de Romania de la capital britànica, hi van assistir, entre altres, Juan Blas Delgado (Instituto Cervantes London), Mathias Rambaud (Institut Français UK), Ula Tornau (Ambaixada de Lituània al Regne Unit), Marios Psaras (Cyprus High Commission) i Marc Dueñas (Institut Ramon Llull – London). Rambaud, Tornau i Psaras son els actuals membres de l’equip directiu de l’EUNIC London.

Amb la incorporació al clúster d’EUNIC a Londres, el Llull ja compta amb totes les seves oficines exteriors (Berlín, Nova York, París i Londres) integrades en aquesta xarxa, implicada activament en la definició de la política cultural europea, que exerceix de plataforma on compartir coneixement i impulsar la creació artística entre els seus membres i socis, i on fer visible de manera conjunta la cultura i els valors europeus.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor