Quins influenciadors podeu seguir per estar informats de les conseqüències de la gota freda i els ajuts que calen?

  • Alguns influenciadors han aprofitat les seves xarxes socials per fer d'altaveu d'informació útil per a la gent que vulgui donar un cop de mà als pobles afectats

VilaWeb
Voluntaris a Paiporta el dimarts en què va fer una setmana de la gota freda que va devastar el poble (fotografia: Martí Gelabert)

Redacció

08.11.2024 - 21:40
Actualització: 08.11.2024 - 21:47

El desastre de la gota freda ha mobilitzat milers de persones que s’han abocat a ajudar els més afectats. Aquesta setmana, hi ha hagut una allau tant de voluntaris com d’ajuda en espècies, perquè els damnificats continuen requerint un cop de mà. Les necessitats van canviant cada dia i molts col·lectius s’han organitzat per gestionar-les, ja siguin donacions econòmiques, voluntariat, donacions de material o suport directe als afectats.

De la mateixa manera, arran de la quantitat de desinformació a les xarxes socials, alguns influenciadors valencians han aprofitat el seu altaveu per transmetre les necessitats més bàsiques de les poblacions afectades i informació de primera mà sobre el terreny. A continuació, us oferim un recull dels perfils més actius que comparteixen informació útil a les xarxes socials.

Influenciadors altaveus d’informació

La il·lustradora Ame Soler (Tres Voltes Rebel) viu a Algemesí, on s’ha coordinat amb un ajuntament que s’ha vist desbordat després la situació. D’aquesta manera, ella fa d’altaveu al seu Instagram, on explica les necessitats que tenen i dóna informació bàsica, com ara, que la gent no doni medicaments perquè pot ser perillós. A més, gestiona una adreça de correu electrònic (ajudaalgemesi@gmail.com) amb què coordina tota l’ajuda que ofereix la gent. Ara demanen, sobretot, material i productes de neteja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tres Voltes Rebel (@tres.voltes.rebel)

Nando Durá és un agricultor de Sueca que es dedica al negoci de les taronges. D’ençà de la tragèdia de la gota freda, ajuda amb el seu tractor per buidar els carrers de cotxes. Ell, juntament amb un company i uns quants bombers, van treure del túnel d’Alfafar a Benetússer més de 150 cotxes. A més d’aquesta tasca, al seu compte d’Instagram informa sobre la situació a la zona afectada, i també fa recomanacions als voluntaris que vulguin donar un cop de mà i a la gent que vulgui fer donacions, per exemple, als llauradors que ho han perdut. Fins i tot, ha fet publicacions per a desmentir algunes notícies falses.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nando Du (@nandodura)

Fran Tudela (cabrafotuda) fa una crítica argumentada a la gestió de la gota freda, desmenteix notícies falses aparegudes als mitjans i, sobretot, dóna veu a testimonis afectats que no han aparegut tant als mitjans de comunicació. “Donem-los veu, escoltem-los i que se senten escoltats”, diu en una publicació. En una altra, explica les necessitats que hi ha a hores d’ara i, a més, recull tots els projectes solidaris i idees per a ajudar els damnificats.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fran Tudela (@cabrafotuda)

Rixi Barberà (alegriadelpoble), a més de donar un cop de mà com la resta, informa de com avancen les tasques, dóna consells que pot seguir la gent i envia imatges des de la zona més afectada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌞 Riki-Tiki 🌞 (@alegriadepoble)

La companyia Plot de Plom Teatre, amb el local a Picanya, s’ha vist afectada directament per la gota freda. A les xarxes, han expressat tant la indignació per la gestió de la catàstrofe com les recomanacions als voluntaris que vagin a la zona perquè es protegeixin. També hi expliquen el dia a dia que viuen de la zona zero estant.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pot de Plom (@potdeplom)

Marta Molina (valenardat) està activa aquests dies, sobretot, desmentint notícies falses que es difonen a les xarxes, com per exemple les que asseguraven que hi havia molts morts al pàrquing de Bonaire.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marta Molina Carda (@valenardat)

Gina Martínez (giinamart) comparteix informació de servei sobre oferiment d’ajuda en les seves històries d’Instagram.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L’Squad d’À Punt (@lsquad_apunt)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor