16.01.2019 - 18:26
|
Actualització: 16.01.2019 - 18:31
La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt ha comunicat a l’ex-batlle de Sagunt i actual diputat del PP en Les Corts Alfredo Castelló l’existència d’indicis de delictes de prevaricació i malversació en la seva contra per l’adjudicació del concurs per a la gestió integral de l’aigua en aquesta localitat, que s’investiga en una de les peces separades de l’anomenada operació ‘Flotador’.
En una interlocutòria que li ha sigut notificada avui mateix, la magistrada ofereix a l’interessat la possibilitat de personar-se en el procediment per a conèixer tot l’actuat i de comparèixer voluntàriament en el jutjat per a al·legar el que estimi oportú, abans d’elevar la causa a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia, donada la seva condició d’aforat, explica l’alt tribunal valencià en un comunicat.
La jutgessa, recorden, investiga presumptes irregularitats en la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat, en la qual l’Ajuntament té el 51% del capital social i l’empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària a través d’un concurs públic del 49% restant.
Perjudici de 24 milions d’euros
Aquesta operació mercantil podria haver ocasionat un perjudici econòmic de 24 milions d’euros a les arques públiques municipals. Per aquests mateixos fets estan investigades altres set persones: una ex-edil, un ex-interventor, un enginyer municipal, dos enginyers de Camins, el responsable d’una sucursal bancària i un ex-director general de l’empresa adjudicatària.
Aquestes set persones van ser detingudes per la policia i la jutgessa va decretar ahir a la nit la llibertat provisional de totes elles, que queden investigades en el marc d’una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.
En el cas de l’ex-batlle i actual diputat a Les Corts, la investigació realitzada fins al moment llança suficients indicis de la seva participació en els fets presumptament delictius. No obstant això, la jutgessa pretén esgotar la instrucció abans d’elevar, previ informe del Ministeri Fiscal, l’exposició raonada al TSJCV perquè aquest òrgan resolgui sobre la seva possible competència en la causa.
D’aquesta manera, la instructora ofereix a l’aforat, tal com arreplega l’article 118 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, la possibilitat de comparèixer en el termini de vint dies voluntàriament en el jutjat per a conèixer les actuacions i prestar declaració, si així ho desitja, en l’exercici del seu dret a la defensa, sense que això impliqui de cap manera ni observança de cap tràmit ni procedir contra ell per part d’aquest òrgan judicial.
La interlocutòria precisa que aquesta compareixença no constitueix la submissió a cap interrogatori i informa així mateix a l’interessat del seu dret a presentar de forma alternativa les seves al·legacions per escrit.