Pugen un 15,8% les incidències per LGTBI-fòbia els primers cinc mesos de l’any

  • El col·lectiu gai ha sofert un 18,1% més de casos, i el de lesbianes, un 6,1%

VilaWeb
ACN
16.05.2023 - 19:06
Actualització: 16.05.2023 - 21:55

Les incidències per LGTBI-fòbia a Catalunya entre el primer de gener i el 16 de maig han estat cent deu, segons les xifres recollides per l’Observatori Contra l’Homofòbia. En el mateix termini del 2022 n’hi havia hagut 95, per la qual cosa l’entitat notifica un augment del 15,8%.

El col·lectiu més afectat ha estat el d’homes homosexuals, amb 65 incidències (el 56% del total), seguit del de les persones transsexuals, amb 28 (24,1%), de les incidències de tipus generalista, amb 14 (12%) -les dirigides al col·lectiu LGTBI en general i no a persones físiques concretes- i del col·lectiu de dones homosexuals, amb 8 (6,9%). També s’ha registrat una incidència que ha afectat una persona bisexual.

En relació amb el 2022, els col·lectius que han incrementat percentualment són el d’homes gai (18,1%), el de dones lesbianes (6,1%) i les incidències de tipus generalista (1,7%). L’OCH destaca l’augment de les incidències entre el col·lectiu de dones lesbianes, atès que “és poc freqüent”.

L’OCH també destaca que la via pública és l’àmbit on s’han registrat més incidències (25,5%), amb 28 casos. En segon lloc, l’espai d’oci nocturn (14,5%), amb 16 casos. Seguidament, l’àmbit educatiu (10%), amb 11 casos, i laboral (9,1%), amb 10 casos. Finalment s’han registrat entre 1 i 7 incidències en els àmbits esportiu, mitjà de comunicació, transport públic, habitatge, establiment comercial, nucli de convivència, comunicació privada, cultural, institucional i salut. L’espai d’oci nocturn és l’àmbit que més ha incrementat, amb un 10,3%.

Segons l’entitat, l’àmbit educatiu ha incrementat un 1,6%. La majoria d’incidències, apunta, consisteixen en situacions d’assetjament escolar patides per menors d’edat per motiu de l’orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere en els centres educatius. Alhora recorda que un d’aquests casos ha derivat en suïcidi.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor