05.04.2018 - 16:00
|
Actualització: 05.04.2018 - 17:17
Som a la primavera i les plantes s’acosten al punt òptim de floració. Per això aquest cap de setmana és el millor moment perquè a Igualada es faci la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades. És una idea del col·lectiu Eixarcolant, que vol difondre els usos i aplicacions gastronòmiques de les plantes. Aquesta entitat sense ànim de lucre en fomenta la recuperació dels usos tradicionals i vol difondre la virtut de les plantes en pro d’una alimentació saludable i una agricultura sostenible.
La jornada comprèn més de setanta activitats, entre les quals hi ha tallers, tasts, col·loquis i exposicions. En una vintena de tallers s’ensenyarà a fer begudes tradicionals com ara ratafia, vi de nous o xampanyet de saüc i també a cuinar amb ortigues o fer cremes hidratants casolanes. Als tasts, es podrà degustar tot de productes relacionats amb les plantes, com ara pans, batuts, flors o salses. A més, també s’ha organitzat una sortida etnobotànica per descobrir plantes medicinals i comestibles que tenim a tocar, però que ens passen desapercebudes per desconeixement.
La jornada es completarà amb un dinar silvestre i una fira de varietats tradicionals oblidades, on es podran adquirir infusions, condiments, licors, dolços, conserves, melmelades i cosmètics. Tot allò que s’hi vengui tindrà el denominador comú d’haver estat elaborat amb plantes silvestres, varietats tradicionals oblidades o seguint els usos tradicionals d’aquestes espècies. Tot plegat per a recuperar sensacions, gusts, aromes i textures que experimentaven els nostres avis quan recollien i consumien les mal anomenades ‘males herbes’ en horts, boscs i prats.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.