01.04.2019 - 11:58
|
Actualització: 01.04.2019 - 16:17
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat perdó per haver fet ‘especulacions quasi filosòfiques en campanya electoral que poden desviar l’objectiu del missatge’, en referència a l’entrevista al diari basc Berria en què deia que, si el suport a la independència arribava al 65%, l’estat espanyol hauria de trobar una sortida política amb la convocatòria d’un referèndum pactat i vinculant. Unes declaracions que van ser criticades per la dreta espanyola i desautoritzades pel PSOE.
En una entrevista a Onda Cero, després que el cap del PSOE, Pedro Sánchez, hagi expressat públicament el seu suport a Iceta en el marc d’un míting a Tarragona, el dirigent el PSC ha dit que no li feia res disculpar-se per les seves declaracions, que les campanyes s’havien convertin en un intercanvi de càpsules preparades i que ell havia de saber aquestes regles del joc. Ha afegit que el sorpren que l’acusessin de ser un ‘independentista perillós’.
Iceta també ha dit que els independentistes, en aquests moments, no podien garantir l’estabilitat de cap govern i ha avalat que Pedro Sánchez volgués una ‘majoria molt àmplia per a governar sense hipoteques’. ‘Si no, seríem en un escenari que no és l’òptim ni el desitjable’. Iceta també ha considerat ‘molt difícil’ un acord de govern entre PSOE i Ciutadans.
Iceta ha recordat que el PSOE va arribar a un acord amb Cs en el passat, però que el partit taronja havia mutat aquests últims anys, passant d’un partit que volia ocupar el centreesquerra, primer, a un que volia ocupar el centredreta, després. Iceta acusa el partit d’Albert Rivera de voler ser frontissa i d’apostar per un acord dels partits de dretes. ‘Se’m fa mot difícil de pensar en un acord amb Cs pensant en la seva evolució i tenint en compte què hem vist a Andalusia’, ha afegit.
El dirigent del PSC també ha descartat de fer batlle de Barcelona el candidat d’ERC, Ernest Maragall. ‘Un batlle independentista no el farem’, ha dit, i ha afegit que al PSC li agradaria que hi hagués un batlle ‘genuïnament socialista’ fent referència al passat socialista tant de Maragall com de Manuel Valls.