18.07.2016 - 12:52
CASTELLÓ, 18 (EUROPA PRESS)
La Diputació de Castelló presentarà el millor de la gastronomia de la província en unir els millors productes castellonencs de ‘Castelló Ruta de Sabor’ amb el talent de huit xefs de la província en el sopar exclusiu ‘8 plats 8 xefs’ que es desenvoluparà dijous que ve 28 de juliol en Opal Centre d’Oci-Gran Casino del Grao de Castelló.
Després dels dos anteriors edicions celebrades al restaurant Màrmara de Moncofa l’agost de 2015 i a l’Hotel Martín El Humano de Sogorb en febrer de 2016, el pròxim sopar presenta importants novetats dirigides a dotar de major visibilitat als productes i productors de la província que formen part de la marca guia que impulsa la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.
El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que els 200 comensals que participen en este sopar tindran una degustació de benvinguda amb una exposició de set taulells en els quals es podran degustar i maridar els diferents productes.
Després, i abans de començar el servici del sopar, tindran una altra degustació més elaborada pels xefs, en què també es posen en valor les diferents qualitats dels productes autòctons.
“Busquem amb això les millors formes de transmetre el talent dels nostres professionals que treu el millor de la qualitat dels nostres productes de la terra”, ha explicat Roig, qui ha aclarit que l’objectiu no és un altre que “seguir divulgant la nostra gastronomia com un dels potencials de més futur de la nostra terra com a via de creació de llocs de treball en els nostres pobles”.
PRODUCTES AUTÒCTONS
Castelló Ruta de Sabor estarà presenta en els set taulells en els quals es podran degustar i maridar els formatges artesans de Los Corrales de Almedijar i l’oli de Sentiments Gourments, acompanyats pel pa d’Artespiga, amb la cervesa artesana de Castelló Beer Factory, el Vermouth de Vidal, Moscatell Carmelitano, i Aigua de Benassal.
El diputat ha explicat que “exposar els productes permetrà als comensals conèixer més de prop els seus processos d’elaboració, la seua implicació amb el territori en la qualitat que els seus productors mantenen des de la concepció del producte fins a la seua comercialització”.
Després de la degustació de benvinguda, els comensals passaran a la terrassa amb vistes a la zona portuària on tindrà lloc la segona de les novetats de l’esdeveniment, ja que serà allà on se serviran les elaboracions realitzades per Asier Manzanos –El Vasco, Vila-real- i Emilio Miralles -Al d’Emilio, Vila-real-.
Després i ja a la sala central de les instal·lacions, el Xef Infiltrat -Miguel Barrera, Cal Paradís de Vall d’Alba- iniciarà el servici en taula, al qual li seguiran José Manuel Martí -Màrmara, Moncofa- qui protagonitzarà l’últim entrant el sopar que tindrà a Fernando Molina -La Cuina de Fernando, Castelló- com a elaborador del primer dels tres plats principals, que completaran Balbina Cano -Casa Rabitas, Nules- i Javier Simón -Hotel Martín El Humano, Sogorb-. Carlos Gutiérrez -Casa Roque, Morella- i Modesto Fabregat -Arbequina, Castelló- tindran la responsabilitat d’elaborar la postres.