HP patenta el primer sistema d’impressió industrial 3D preparat per a la producció

  • Es preveuen fer encàrrecs personalitzats en cinc anys

VilaWeb
Redacció
20.06.2016 - 18:58
Actualització: 21.06.2016 - 00:07

Es preveuen fer encàrrecs personalitzats en cinc anys

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 20 (EUROPA PRESS)

El centre d’HP de Sant Cugat del Vallès ha patentat el primer sistema d’impressió industrial 3D preparat per a la producció, que serà més ràpid i econòmic que la tecnologia utilitzada fins ara.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el director general mundial d’impressió 3D de la multinacional, Ramon Pastor, que ha detallat que permetrà fer peces de qualitat industrial “deu vegades més ràpid que la tecnologia més ràpida fins ara i reduirà a la meitat els costos” en tirades curtes i mitjanes, i ha assegurat que significarà un abans i un després.

A final d’aquest any es llançarà la impressora HP Jet Fusion 3D 4200 i el 2017 la impressora HP Jet Fusió 3D 3200, dos productes que permetran fer petits engranatges fins a estructures flexibles.

Per a això han disposat de “‘partners’ verticals de diversos sectors industrials com per exemple BMW, Nike i Siemens”, entre d’altres, ha enumerat Pastor, tot i que també es preveu treballar en l’àmbit aeroespacial, el sanitari i es tracta d’una oportunitat per a les pimes.

Ha dit que el centre de la companyia a Lleó ha contribuït en el procés del programari amb enginyers de la planta castellana.

DESCARTEN ÀSIA

Els mercats en els quals es començarà a introduir seran “els que estan més a prop”, ha apuntat el director de màrqueting mundial d’impressió 3D, Álex Moñino, com Europa i els Estats Units, i ha descartat l’asiàtic, al·legant la complexitat de muntar una escala de vendes en aquesta part del món i la presència d ‘un país com Japó, tot i que ha matisat que hi ha un equip treballant en aquesta matèria a Singapur.

Pastor ha pronosticat que amb cinc anys es podran fer “peces personalitzades, sota demanda” i, en una dècada, els canvis seran importants, ha calculat, equiparant l’arribada a l’usuari com els actuals sistemes de fotollibre, en què el client farà una petició i rebrà el producte al seu domicili.

No ha volgut detallar ni el personal que s’ha dedicat a treballar en aquesta tecnologia ni a la inversió feta “per un tema de confidencialitat”, tot i que ha explicat que s’ha construït a Sant Cugat, en un edifici per provar els prototips, i ha assegurat que la inversió en R+D anual supera els 60 milions anuals.

Ha augurat un nivell de contractació per a aquest 2016 “semblant a la tònica dels últims anys o es pot incrementar”, és a dir, al voltant d’uns 200 nous treballadors.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor