15.09.2015 - 15:09
|
Actualització: 15.09.2015 - 20:23
Hongria s’ha proposat frenar l’onada de refugiats i per fer-ho ha posat en marxa dues mesures. Per una banda, aquesta matinada ha entrat en vigor la nova llei antiimmigració, que castiga els immigrants que entrin al país sense papers. Aquesta nova legislació del govern de Viktor Orbán ja s’aplica i aquest matí la policia hongaresa ha detingut seixanta persones que havien entrat al país a través de la frontera amb Sèrbia. Al marge d’aquesta llei, el govern ha decidit de segellar la frontera amb una tanca de 175 quilòmetres i quatre metres d’alçada, que des d’ahir és vigilada per 900 policies i 4.500 militars.
Des d’ara, Hongria només acceptarà les sol·licituds d’asil dels qui puguin acreditar que fugen d’un país en conflicte. Els immigrants hauran de registrar la petició abans d’entrar a Hongria, i això vol dir que durant el tràmit faran cua a Sèrbia. Segons que diu la nova llei, els qui entrin il·legalment a Hongria seran expulsats directament del país. En cas de reincidència, la llei preveu que els immigrants siguin empresonats. Les penes poden arribar als tres de presó i als cinc si es malmet. Per tramitar ràpidament els procediments d’expulsió, s’ha establert un dispositiu especial amb 130 jutges.
Ampliació de la tanca
El govern hongarès ha anunciat que estendrà la tanca cap a la frontera amb Romania. El ministre d’Interior, Janos Lazar, diu que la mesura és necessària, ja que la tanca que s’ha construït fins a la frontera amb Sèrbia podria desviar les rutes dels refugiats cap a Romania, i des d’allà a Hongria. De moment només es tracte d’un projecte del qual Budapest ja n’ha informat Romania. De moment no s’ha concretat quina longitud tindria aquesta tanca i, probablement, es construiria fins al riu Maros, a uns vint quilòmetre de la frontera amb Sèrbia.
Nova reunió dels ministres de l’Interior de la UE, dimarts vinent
Els ministres de l’Interior de la Unió Europea celebraran un altre consell extraordinari dimarts vinent amb l’objectiu de superar les divisions i arribar a un acord per a situar els 120.000 refugiats que demanen asil a la UE. Les reunions de les darreres hores no han servit per consensuar cap decisió.
Han estat les reserves dels països de l’est a acceptar quotes obligatòries d’acollida el que ha impedit arribar a cap acord.