El personal sanitari d’Hong Kong fa vaga perquè es tanqui la frontera amb la Xina pel coronavirus

  • En el record dels hongkonguesos encara hi ha el brot del 2003 de la síndrome respiratòria aguda greu, que Pequín va intentar amagar i que va acabar matant gairebé a tres-centes persones de la ciutat

VilaWeb

Redacció

03.02.2020 - 09:34
Actualització: 03.02.2020 - 11:00

El personal sanitari d’Hong Kong fa vaga per exigir el govern de la ciutat que tanqui la frontera amb la Xina per evitar la propagació del coronavirus, que ha matat unes 360 persones. Fins ara, s’han detectat una quinzena de casos a l’ex-colònia britànica, la majoria dels quals xinesos que han travessat la frontera.

La cap de l’executiu, Carrie Lam, s’ha negat fins ara a tancar la frontera perquè consideren que seria una maniobra discriminatòria, econòmicament contraproduent i contrària als consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Ara bé, l’executiu sí que ha restringit les entrades i ha tancat alguns dels passos fronterers.

Tanmateix, en el record dels hongkonguesos encara hi ha el brot del 2003 de la síndrome respiratòria aguda greu, també coneguda com a SARS, que Pequín va intentar amagar inicialment i que va acabar matant gairebé a tres-centes persones d’Hong Kong.

El dissabte milers de membres del recent constituït sindicat de personal sanitari van decidir dissabte convocar una vaga indefinida fins que l’executiu de Lam acordi clausurar definitivament la frontera. Avui ha estat la primera jornada de protesta.

Lam restringeix l’entrada a Hong Kong

La cap de l’executiu ha anunciat que a partir de la mitjanit es tancaran els principals passos fronterers amb la Xina, és a dir, es clausuraran els punts de Lo Wu i Lok Ma Chau, així com la terminal de ferris amb Macau. De totes maneres, Hong Kong manté tres punts d’entrada oberts: l’aeroport internacional, el pont que uneix la ciutat amb Macau i el pont que l’enllaça amb Shenzhen.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor