24.08.2020 - 16:12
|
Actualització: 24.08.2020 - 20:20
Investigadors de la Universitat d’Hong Kong asseguren que han demostrat que un pacient s’havia reinfectat de la covid-19 després d’haver superat la malaltia, el primer cas documentat al món.
El ciutadà hongkonguès, de trenta-tres anys, va rebre l’alta hospitalària a l’abril, però ha tornat a sortir positiu per coronavirus en una prova feta aquest mes, després de tornar d’un viatge a l’estat espanyol.
De primer, els sanitaris no sabien si era una reinfecció o l’home era un ‘portador persistent’ que no s’havia guarit totalment de la primera infecció. Tanmateix, l’equip de recerca de la Universitat d’Hong Kong ha revelat que la seqüenciació genètica mostra que les soques de virus que va contreure a l’abril i a l’agost són ‘clarament diferents’. Els estudis han estat acceptats per la revista Clinical Infectious Diseases.
‘Molts creuen que els pacients guarits de la covid-19 tenen immunitat contra la reinfecció perquè la majoria han desenvolupat anticossos. Tanmateix, hi ha proves que alguns pacients han disminuït el nivell d’anticossos mesos més tard’, diuen els investigadors.
‘Les nostres troballes suggereixen que el SARS-CoV-2 pot persistir en la població mundial, com és el cas d’uns altres coronavirus comuns associats al fred, per bé que els pacients hagin adquirit la immunitat per infecció natural’, han dit. Per tant, els pacients que s’han recuperat de la covid-19 també han de portar màscares i mantenir la distància de seguretat.
‘Ja que la immunitat pot ser de curta durada després de la infecció natural, caldria considerar de vaccinar també aquells que hagin passat un episodi d’infecció’, han dit.
Here is the press release: pic.twitter.com/oLruPSMdPV
— Lilian Cheng (@cwylilian) August 24, 2020