26.02.2017 - 12:33
|
Actualització: 26.02.2017 - 13:52
El diputat del PDECat al congrés espanyol Francesc Homs ha comparegut el dia abans que comenci la segona part del judici al 9-N, la que s’instrueix contra ell, en aquest cas i a diferència de Mas, Ortega i Rigau, al Tribunal Suprem, pel fet de ser aforat a les corts espanyoles. Homs ha dit que veia venir que amb la sentència que en surti hi haurà una resposta penal contra el procés polític català. I, si és així, considera que serà la fi de l’estat espanyol.
Homs ha declarat: ‘Sabem la resposta política, que és el menyspreu i la ignorància a la demanda de poble català; el no a tot. Sabem la resposta constitucional: la sentència del 2010 contra l’estatut. I la resposta penal? Si hi ha resposta penal del Suprem davant del procés democràtic i pacífic de la ciutadania de Catalunya, serà la fi de l’estat espanyol. L’estat haurà perdut i s’haurà perdut.’
Si la resposta del Suprem és de condemna, ‘donaran el missatge que la democràcia pot ser castigada amb el codi penal’, ha afegit. I la resposta que s’hi hauria de donar és de ’continuar endavant’.
Homs ha explicat la decisió de fer servir, en el judici, els arguments de la fiscalia per defensar-se. ‘Podré utilitzar l’argumentació de la mateixa fiscalia en la meva defensa. Aquells que m’acusen, que consideren que he comès un delicte, també han considerat el contrari: l’escrit de la junta de fiscals de Catalunya del novembre del 2014 va concloure que no hi havia indicis de delicte per enlloc. I val l’argumentari que em va fer arribar la fiscalia sobre l’arxiu de la denúncia que vaig presentar perquè es querellessin contra Rajoy pel 9-N; el tinent fiscal del Suprem argumenta que en un conflicte de competències no es pot derivar conflicte penal. I em diu que això val excepte en el cas que hagis posat urnes el 9-N. L’últim paràgraf de l’arxivament és que tot allò que queda dit no és d’aplicació per al 9-N, sense argumentar-ho’.
Més informació: L’estat contra Homs: segona part del judici a la democràcia