Harvard estudiarà la política de clústers catalana com un cas d’èxit global

  • Torrent assegura que Catalunya és pionera en aquesta estratègia econòmica d'ençà de fa tres dècades

VilaWeb
Redacció
16.12.2022 - 20:19
Actualització: 16.12.2022 - 20:36

La Harvard Business School estudiarà la política de clústers catalana com un cas d’èxit global en l’impuls de la col·laboració empresarial i de foment del valor compartit, segons que ha anunciat el Departament d’Empresa i Treball.

L’anunci s’ha fet durant el Cluster Day, un acte per a commemorar els trenta anys de la política de clústers a Catalunya. El conseller Roger Torrent ha estat l’encarregat de tancar la jornada, i en el discurs de clausura ha assegurat que Catalunya era pionera: “Han canviat moltes coses al nostre país i a escala europea, i avui continuem essent referents.”

 

Segons el Departament, la Universitat Harvard se centrarà a analitzar l’enfocament de la política de clústers catalana en el diàleg estratègic entre les empreses. També s’analitzarà la col·laboració público-privada com a punt de partida de la situació estratègica de les empreses i la relació entre els clústers i l’estratègia econòmica del país.

Els clústers, una eina de competitivitat

Segons dades d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, la facturació de les empreses sòcies de clústers ha crescut més d’un 25% entre el 2017 i el 2020, davant del 10% de les companyies amb característiques similars que no formen part d’aquesta mena d’entitats.

L’ocupació que generen les empreses de clústers també s’incrementa més d’un 18% en aquest període, davant del 12% de la resta. Quant a l’EBITDA, és a dir, el benefici de les empreses abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions, és un 5% superior en el cas de les empreses sòcies de clústers respecte d’aquelles que no hi participen.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor