Grups espanyolistes intenten que l’estat espanyol faci costat a la infermera catalanòfoba

  • Entitats espanyolistes instrumentalitzen l'escàndol i el porten als tribunals i al Defensor del Poble espanyol

VilaWeb
Redacció
04.03.2023 - 12:07
Actualització: 04.03.2023 - 18:13

L’escàndol de la infermera catalanòfoba de l’Hospital Vall d’Hebron, que es queixava de necessitar “el maleït C1” per a les oposicions, és investigat pel centre mateix i el Departament de Salut. Ara, entitats espanyolistes es freguen les mans amb el cas i proven d’instrumentalitzar-lo pels seus interessos polítics. Més enllà de convertir la sanitària en la víctima d’un suposat linxament, aquests grupuscles, que ja han format part del procés d’imposició del castellà a les escoles, han engegat els engranatges per combatre el requisit lingüístic en el sistema sanitari català.

En aquest sentit, les organitzacions ultres Convivencia Cívica Catalana i Hablamos Español han interposat un recurs contenciós-administratiu contra l’Institut Català de la Salut perquè consideren que el requisit –el títol C1– en les oposicions és abusiu i atempta contra la igualtat per a accedir a la funció pública. El recurs és en nom de quaranta-dos professionals en actiu que “ara es troben amb una injusta i arbitrària barrera idiomàtica per a poder estabilitzar la seva plaça”.

D’una altra banda, Impulso Ciudadano, un altre dels satèl·lits de l’espanyolisme a Catalunya, ha anunciat que denunciarà el cas de la infermera al Defensor del Poble espanyol. “Es coarta la llibertat d’expressió i genera una espiral de silenci incompatible amb una democràcia sana”, diu l’organització sobre les investigacions de la Vall d’Hebron i el Departament de Salut.

Evidentment, les entitats espanyolistes passen per alt l’actitud catalanòfoba de la professional, però tampoc no mencionen les irregularitats que va cometre enregistrant el vídeo en plena jornada laboral. “Esperem que ni a l’Hospital Vall d’Hebron ni al departament se’ls acudeixi d’actuar. Vivim en una democràcia, no en una dictadura lingüística”, insisteix l’Asamblea por Una Escuela Bilingüe.

Els metges s’organitzen per defensar el català

Més de nou-cents professionals mèdics de tot el país han constituït el col·lectiu Metges pel Català, que neix amb l’objectiu de promoure i vetllar per l’ús del català al sistema sanitari. Els impulsors de la iniciativa, que s’organitza en un grup de Telegram, la defineixen com un think tank sense ànim de politització que neix per afavorir “el prestigi i l’ús quotidià del català en l’àmbit biomèdic, tant assistencial com de recerca” mitjançant “la col·laboració desinteressada, transversal i creativa” dels professionals mèdics.

Els interessats poden afegir-se al grup, que és obert a tots els metges dels Països Catalans.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor