18.12.2020 - 12:31
|
Actualització: 18.12.2020 - 13:59
El sector de la restauració ha criticat amb duresa les noves restriccions imposades pels governs català i valencià. En aquest sentit, els gremis asseguren que és “un tancament encobert”. Especialment dur ha estat el de Barcelona, que ha definit les noves mesures —franges horàries per esmorzar i dinar, i sopars per menjar a casa— com una declaració de guerra.
Així mateix, el gremi ha acusat el govern català de tenir una “obsessió malaltissa” amb la restauració cada volta que s’ha de recular en la reobertura. D’altra banda, l’entitat denuncia que l’activitat “intermitent” dels bars i restaurants per franges horàries fa “inviable la seva supervivència”.
Amb aquest tancament encobert, les plantilles tornen de cap a l'ERTO: a Catalunya, 170.000 treballadors/es. Els més de 50.000 restauradors autònoms no rebran cap tipus d'ajuda. Bon Nadal, @perearagones @meritxellbudo @albaverges @miquel_samper! Ho tindrem en compte el #14F
— Gremi de Restauració de Barcelona (@RestauracioBCN) December 18, 2020
Pel que fa al País Valencià, on el Consell ha avançat el confinament nocturn a les 23.00 hores, la Confederació Empresarial d’Hoteleria i Turisme (Conhostur) i la Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) han lamentat que la mesura és una condemna per al sector, especialment durant el període nadalenc i sense rebre “cap mena d’ajuda directa”.
A més a més, acusen el Consell de prendre “decisions improvisades” que contradiuen els “criteris” prèviament establerts. En relació amb el confinament nocturn, asseguren que l’avançament fins a les 23.00 farà “inviable” oferir sopars, sobretot en restaurants gastronòmics, on s’havien establert dos torns de sopar per mantenir l’activitat malgrat les restriccions en la cabuda.