24.05.2024 - 15:07
|
Actualització: 24.05.2024 - 16:56
El president del Gremi de Llibreters, Èric del Arco, ha mostrat l’estupefacció dels llibreters per la decisió d’Educació d’eliminar les lectures obligatòries de català a les proves d’accés a la universitat. En declaracions a l’ACN, Del Arco ha lamentat que la incertesa de les lectures que s’acabarien fent dificultava que llibreries i biblioteques poguessin tenir preparats els llibres per als alumnes. “No és tan fàcil trobar els llibres si no estem preparats i això és el que ens preocupa més.” Sobre això, ha reclamat informació al Departament d’Educació.
Del Arco ha mostrat la preocupació del sector perquè no saben quins llibres els demanaran. Tot i això, ha dit que si el Departament d’Educació els explicava com es concretava la proposta es posarien al servei dels alumnes per trobar-los els llibres, tant ells com les biblioteques. Per això, ha demanat informació de com ho faran i si es faran unes llistes de tots els llibres.
També creu que els centres educatius hauran de treballar d’una altra manera perquè a vegades els ha passat que els alumnes han anat a les llibreries a demanar llibres que estaven descatalogats de feia uns quants anys. “Aquí falta diàleg entre les parts del sector educatiu i qui pot proporcionar llibres als alumnes, a vegades no és tan fàcil trobar els llibres si no estem preparats i això és el que ens preocupa més”, afegeix.
Educació
Educació va explicar que, amb el nou currículum competencial, cada centre treballaria l’educació literària amb les lectures que considerés oportunes. Tot i això, el departament els va fer arribar unes propostes. D’aquesta manera, no hi haurà una llista de lectures obligatòries, però sí que serà necessari que els alumnes de batxillerat facin unes quantes lectures a proposta dels centres per consolidar les competències i els coneixements de l’etapa. Educació va deixar clar que la lectura a batxillerat continuaria essent obligatòria, tant a les matèries comunes com a les de modalitat, tot i que sense llista concreta en el primer cas.
En aquest context, la consellera d’Educació, Anna Simó, va explicar ahir que hi hauria almenys dues lectures a treballar a batxillerat a partir del curs vinent, però que els centres tindrien autonomia per triar-les entre “llistes més àmplies”.