26.02.2021 - 16:38
El Gremi de Restauració lamenta que els restaurants dels centres comercials continuïn tancats després de l’autorització del PROCICAT de reobrir les botigues. De fet, el gremi recorda que el tancament d’aquests locals es remunta al 16 d’octubre, una decisió que considera “una condemna a mort” pel sector.
“És una mesura discriminatòria i arbitrària; estem parlant de famílies que es veuen abocades a la ruïna i a arrossegar deutes durant anys”, comenta el gremi, que ja ha anunciat que recorrerà judicialment la resolució. Per altra banda, l’associació ha demanat al govern que es recuperi l’horari continu fins a les 21:30 i que es revisi el confinament nocturn per poder servir sopars. En el mateix escrit, el gremi reconeix que se sent “decebut” per la nova pròrroga de les mesures, sense canvis per a la restauració.
Per altra banda, l’associació també revela que el govern va traslladar-li de manera informal la possibilitat d’afegir unes poques hores d’obertura durant el matí, únicament de dilluns a divendres. Segons el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, la voluntat del govern era “que el sector acceptés de bon grat la proposta i que avalés la gestió d’una pandèmia que l’està portant a la ruïna més absoluta”. Sobre això, considera que la solució és “insuficient” i afegeix que mantenir les mateixes restriccions “és un error del qual l’economia de la ciutat trigarà lustres a refer-se”.
En la mateixa línia, Comertia ha qualificat la pròrroga a les restriccions a la restauració de decisió “injusta i injustificada” i ha afirmat que després de conèixer les mesures ha augmentat “el sentiment d’impotència i indignació entre els restauradors de centres comercials” ja que el sector als centres comercials porta dos-cents trenta dies sense obrir.
Per altra banda, els comerciants demanen també poder reobrir comercialment els dissabtes per tal de repartir la demanda de consumidors amb un dia més a la setmana, a fi i efecte de minimitzar el possible risc de contagis. Reivindiquen que, segons dades del Ministeri de Sanitat espanyol, el risc de contagi a la restauració i el comerç és del 2,3% davant altres àmbits com el social o sociosanitari que és del 24%.