Grècia demana a Alemanya que aculli directament els refugiats de Lesbos

  • Als camps de les illes gregues de la mar Egea els refugiats estan amuntegats i s'hi viu en condicions deplorables

VilaWeb

Europa Press

15.12.2019 - 18:26
Actualització: 15.12.2019 - 21:05

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha instat les autoritats d’Alemanya a acceptar més refugiats directament de l’illa de Lesbos durant una entrevista concedida al diari alemany Bild am Sonntag. Quan li han demanat si Alemanya havia d’acollir més refugiats, ha respost: ‘Sí. La idea és que una part dels procediments de sol·licitud d’asil es duguin a terme en tercers països (…). Hem de desenvolupar un pacte europeu d’asil i migració, tal com va prometre la Comissió Europea, i per fer-hi front necessitem un repartiment més equitatiu.’

Als camps de les illes gregues de la mar Egea els refugiats estan amuntegats. Segons el Ministeri grec de Protecció Civil, al voltant de 39.000 viuen en els camps de Lesbos, Quios, Samos, Leros i Cos, si bé els campaments només tenen capacitat per 7.500. De fet, l’Alt Comissari de les Nacions Unides per als Refugiats, Filippo Grandi, arran d’una visita a Lesbos, va descriure recentment la situació de catastròfica, mentre que la nova comissària europea d’Interior, Ylva Johansson, considera ‘urgent’ una reforma de la política d’asil de la UE.

Segons el diari Welt am Sonntag, quaranta diputats de diversos països han demanat per carta a la nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que doni suport a la creació de centres d’asil a les fronteres exteriors d’Europa. Al text, facilitat al rotatiu alemany, demanen que els sol·licitants d’asil ‘entrin directament en un procediment d’asil i, en cas de no ser acceptats, que siguin retornats (als seus països) directament des d’allà’. Hi afegeixen que, en cas que els refugiats hagin estat reconeguts com a tal, hauran de ser distribuïts dels centres als estats de la UE. Segons Welt am Sonntag, la carta és signada per diputats d’Alemanya, Itàlia, Grècia i Xipre i del Parlament Europeu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor