18.07.2015 - 06:00
|
Actualització: 20.07.2015 - 19:34
Aquestes calors conviden a prendre aliments que ens refresquin. Eus ací la recepta del granissat de síndria, que proposa el cuiner Francesc Murgadas a ‘El llibre de les receptes d’estiu’ (Cossetània). Per treure la calor.
GRANISSAT DE SÍNDRIA
Ingredients:
700 grams de síndria
4 cullerades de xarop de granadina
1 llimona
20 g de xocolata negra
Elaboració:
Peleu la síndria i fes-la a talls, sense les llavors. Poseu els talls al bol de la batedora amb el xarop i el suc de mitja llimona degudament colat. Bateu-ho una bona estona fins que quedi líquid. Repartiu-ho en plats fondos que aguantin al congelador. A cada plat poseu-hi dos dits de suc. Deixeu-ho tres quarts d’hora al congelador. Passat aquest temps, remeneu amb una forquilla el suc dels plats i torneu-los a posar al congelador mitja hora més. Repetiu l’operació. Després poseu el granissat en copes i poseu-hi uns encenalls de xocolata per damunt.