Gràcia celebra el bicentenari de la seva Festa Major amb activitats noves i dos carrers més

  • Recuperarà la carpa tradicional, la decoració de Gran de Gràcia i els costellams vegetals als carrers amb motiu del bicentenari

VilaWeb
Redacció
01.08.2017 - 16:30

Recuperarà la carpa tradicional, la decoració de Gran de Gràcia i els costellams vegetals als carrers amb motiu del bicentenari

BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

El barri de Gràcia celebrarà entre els dies 15 i 21 d’agost el bicentenari de la seva Festa Major amb un programa de 990 activitats diürnes i nocturnes a les places i carrers del barri, a més d’activitats especials amb motiu dels 200 anys d’aquest esdeveniment.

El regidor Eloi Badia i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, han presentat aquest dimarts el programa d’activitats del bicentenari en què tots dos han destacat el “creixement i rejoveniment” de la festa amb la incorporació dels carrers Jesús i Maspons.

Un total de 22 carrers i 39 portals i balconades del districte barceloní participaran als tradicionals concursos de decoració fets pels veïns de Gràcia, a més de la celebració de concerts, tallers i exposicions en 13 espais i places que contempla el programa d’aquest any.

Els actors Agnès Busquets i Roger de Gràcia han estat els triats per pronunciar el pregó de les festes dilluns que ve 14 d’agost pels seus vincles familiars i professionals amb el barri.

Els horaris de les festivitats als carrers seran fins a les 2 hores de la matinada els dies laborables i vigílies de festius, però es perllongaran fins a les 3.30 hores els divendres i els dissabtes, i inclou també el permís de les terrasses per obrir de 20 hores fins a les 3 o 3.30 hores de la matinada en funció del dia.

NOVETATS AMB MOTIU DEL BICENTENARI

Un dels elements centrals que ha impulsat l’Ajuntament aquest any amb motiu del bicentenari és la recuperació de la tradicional carpa de les festes, situada als Jardins de Salvador Espriu, per a la celebració d’activitats musicals, teatrals i exposicions.

El carrer Gran de Gràcia tornarà a decorar-se dècades després gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, la Fundació Festa Major de Gràcia, els comerciants del carrer, l’Institut Europeu del Disseny i els alumnes de les escoles del districte, que s’encarregaran dels preparatius.

Tornaran també els costellams vegetals al barri, aquest any al carrer Francisco Giner, el carrer de la qual es conserva la fotografia més antiga d’un barri decorat datada en 1894.

Els organitzadors han plantejat com a homenatge als 200 anys de la Festa Major de Gràcia exposicions històriques amb fotografies antigues dels carrers del barri en la carpa del bicentenari i als carrers a través de codis QR per escanejar des dels telèfons mòbils.

Carbonell ha destacat altres activitats especials com el repic de campanes per donar inici a les celebracions i la repetició dels concerts d”Els Sirex’ i els ‘Mustang’ de la Festa Major del 1964 “per recuperar l’esperit dels anys 60 i 70”.

UN PUNT DE REFERÈNCIA

El regidor Eloi Badia ha definit les mesures de manteniment impulsades aquest any per l’Ajuntament com “un pas important en sostenibilitat” per convertir l’edició d’aquest any en un punt de referència per a la resta de festes similars a la ciutat i el país.

Ha anunciat que s’ha duplicat el personal de neteja, s’ha augmentat el nombre de serveis públics, i s’ha acordat amb els negocis dels carrers el buidatge de les papereres per evitar l’acumulació de brossa en una festa que s’espera “de gran afluència”.

Els gots de plàstic d’ús únic seran substituïts per més de 150.000 gots reutilitzables disponibles per 1 euro en els establiments habilitats als carrers durant la Festa Major de Gràcia, sent la primera a Barcelona a impulsar aquesta mesura.

Badia ha destacat també l’obertura d’un punt d’informació i de denúncies per agressions masclistes i l’accés de discapacitats visuals al catàleg de la Festa Major gràcies a les audiodescripcions de l’aplicació mòbil ‘Wheris’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor