El govern català vol crear un cos especialitzat en acció exterior i la UE

  • El personal serà seleccionat amb convocatòries específiques i el pressupost dependrà de les necessitats

VilaWeb

ACN

05.05.2023 - 09:50
Actualització: 05.05.2023 - 11:55

El govern ha començat les tasques per crear un cos especialitzat en acció exterior i la UE amb l’objectiu d’avançar en la professionalització del personal encarregat de la política d’internacionalització. Amb la iniciativa, encara a les beceroles per a crear una llei, el govern vol tenir funcionaris especialitzats en l’àmbit internacional per fer una passa endavant en la projecció internacional de Catalunya i les relacions amb uns altres governs i organismes internacionals. “Permetrà definir els requisits professionals que diferenciïn els professionals encarregats de l’acció exterior de la resta i dotar-los d’un caràcter especialitzat”, apunta el govern, i insisteix que també permetrà de compartir talent amb uns altres departaments.

Actualment, la Generalitat no té cap cos o escala de funcionaris o categoria laboral a la qual es requereixin coneixements especialitzats en matèria d’afers estrangers. Per això defensen que cal tenir un cos especialitzat que permeti de garantir que l’acció exterior catalana es planifica i s’executa de la manera més eficaç i eficient i amb la “voluntat de generar el màxim impacte positiu per als interessos del país”.

Entre els objectius del nou cos hi ha el reforç de la projecció i influència de Catalunya a l’estranger i facilitar la promoció dels interessos i les polítiques de la Generalitat al món; garantir que l’administració pública té personal preparat i amb coneixements i aptituds específiques en afers estrangers; la disposició d’eines necessàries per a convocar llocs de feina amb els requisits específics que donin resposta a les necessitats del govern en l’àmbit internacional; l’atracció i retenció de talent i disposar a tots els departaments de personal expert en matèria internacional.

El personal serà seleccionat amb convocatòries específiques i l’impacte pressupostari dependrà de l’avaluació del personal necessari, segons que apunta el govern. El nou cos és un projecte de llei del govern i ha de ser aprovat pel parlament. Ara, el Departament d’Acció Exterior i UE ha de redactar l’avantprojecte de llei i després passarà un procés participatiu. Més tard, el govern ha d’aprovar l’avantprojecte i serà tramitat al parlament.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor