El govern diu que l’acord que inclou l’ús del castellà a les escoles és un bon punt de partida

  • Patrícia Plaja explica que l'executiu vol treballar per ampliar al màxim el consens social sobre l'acord

VilaWeb

ACN

26.03.2022 - 17:26
Actualització: 26.03.2022 - 18:26

El govern defensa que l’acord dels grups parlamentaris per a modificar de la llei de política lingüística és un bon punt de partida per a defensar la immersió, tot i que inclou el castellà com a llengua d’ús a l’escola. En aquest sentit, la portaveu, Patrícia Plaja, ha explicat que l’executiu optava per treballar per ampliar al màxim el consens social, després de l’acord entre PSC, ERC, Junts i els comuns, tot i que Junts se n’ha desmarcat. El govern avala que la proposta continuï avançant en els seus tràmits parlamentaris. Així mateix, Plaja ha explicat que es preveuen noves reunions del Pacte Nacional per la Llengua aquests dies.

“Descolonitzem-nos el cervell”: una quarantena de veus contra la reforma de la política lingüística

Convoquen una concentració a l’Arc de Triomf contra el pacte que desballesta la immersió 

Crisi d’Ucraïna

D’una altra banda, el govern també analitza els efectes de la crisi a Ucraïna en una segona jornada de feina al Palau de Pedralbes. El president, Pere Aragonès, ha encapçalat la trobada, que ha començat a les deu del matí i en què participen tots els membres de l’executiu i dels secretaris generals.

Amb l’objectiu de conèixer a fons la situació, el govern ha convidat quatre experts que, en una taula rodona, moderada per Plaja, aporten la seva visió sobre els efectes de la crisi en els àmbits polític, humanitari, energètic i de ciberseguretat.

Són Carmen Claudín, investigadora del CIDOB i experta en la política interna i exterior de Rússia i Ucraïna; Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya i vice-president de la Taula del Tercer Sector Social a Catalunya; Pep Salas, enginyer agrònom especialitzat en medi rural i doctor per la UPC en sostenibilitat i en transició energètica; i Ramsés Gallego, membre de l’organització internacional ISACA (Associació pel Control i l’Auditoria dels Sistemes d’Informació) i director internacional de Tecnologia de CyberRes, la línia de negoci de Micro Focus centrada en la ciber-resiliència.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor