08.06.2017 - 16:14
|
Actualització: 08.06.2017 - 16:25
Germà Gordó no es planteja formar un partit nou, almenys a curt termini. Tal i com han explicat a l’ACN fonts properes al diputat parlamentari no adscrit, la possibilitat de crear una formació nova que ocupi l’espai del centre catalanista és només ‘una opció entre d’altres’. Gordó prefereix, per ara, conèixer l’opinió dels dirigents de Nova Convergència, el corrent intern del Partit Demòcrata (PDECat) que ell mateix lidera. D’altra banda, Gordó ha assegurat que garantirà la unitat de l’eix nacional que formen els 72 diputats de la coalició independentista i la CUP. Tot i això, l’exconseller intentarà marcar ‘perfil propi’ en l’eix social al Parlament i aprofitar els espais que li pertoquen.
D’aquesta manera, l’exconseller de Justícia esperarà a la reunió executiva que Nova Convergència té previst celebrar aquest divendres, i a l’assemblea del 17 de juny -on hi poden assistir els prop de 300 membres de la plataforma- per decidir el futur del corrent intern. Si d’aquestes trobades se’n desprèn que l’aposta és la creació d’un nou partit, Gordó no té previst que la futura formació es creï a curt termini. Així, des del que encara és un corrent intern del PDECat esperarien uns quants mesos per saber, d’una banda, com avança (i si es culmina) el procés sobiranista, i d’altra banda quin resultat obté el Partit Demòcrata en les properes eleccions al Parlament.
Aquests indicadors faran que Nova Convergència tingui un mapa més real a l’hora de donar forma a aquest hipotètic nou partit. Tot i això, les fonts consultades han remarcat que una altra opció podria ser que la plataforma es mantingués com a corrent intern del PDECat, per aportar-hi ‘sentit comú i moderació’. Cal recordar que Nova Convergència també la formen membres que no estan inscrits al Partit Demòcrata.
Perfil propi al Parlament
Pel que fa a l’acció parlamentària que durà a terme Gordó com a diputat no adscrit -després d’anunciar dilluns que deixava la militància del PDECat i el grup parlamentari de Junts pel Sí-, el seu entorn ha explicat a l’ACN que garantirà la unitat dels 72 electes independentistes. ‘El procés té molts perills, però Gordó no n’és un’, han argumentat les fonts consultades. D’altra banda, l’exconseller aprofitarà el seu espai parlamentari per ‘donar visibilitat’ a reivindicacions pròpies de l’antiga Convergència, que ara el PDECat no pot assumir per estar ‘lligat’ a la CUP.
Gordó vol ser ‘la veu’ que reivindiqui tot allò que el Partit Demòcrata hauria de defensar ‘però que no pot perquè la CUP el frena’, segons han explicat les mateixes font consultades. Per exemple, Gordó defensaria l’èxit del sistema educatiu privat, al costat de l’escola concertada i també la pública. A més, el cap de Nova Convergència vol situar-se al centre polític, i no a la centre-dreta.
Finalment, l’entorn de Gordó ha insistit que el diputat no ha pressionat cap membre de Nova Convergència perquè abandoni el PDECat, i que tampoc no ho farà en el futur. L’exconseller, que tampoc no vol ‘fer mal’ al Partit Demòcrata, reivindica el seu escó perquè li consta que hi ha gent que va votar la llista de JxSí per donar-li suport a ell.
Degoteig de baixes
Avui Teresa Pitarch, mà dreta de Gordó, ha estat destituïda com a directora de l’Institut Català de les Dones, òrgan que pertany al Departament de la Presidència, després que dimecres anunciés la seva marxa del PDECat. Pitarch va decidir seguir les passes de l’exconseller després que aquest anunciés, dimarts, la seva baixa del partit i del grup parlamentari de JxSí arran que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi obert una investigació contra ell en el ‘cas del 3%’. Pitarch ocupava el càrrec de directora de l’Institut Català de les Dones des del febrer del 2016 i ha tingut diverses responsabilitats a l’administració. D’altra banda, l’actual director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró, pròxim a Gordó i membre de la Plataforma Nova Convergència, també ha deixat la militància del PDECat.