Per què el Suprem no va acceptar el testimoni de Scotland Yard? Ho explica Gonzalo Boye

  • L'advocat critica la posició del Suprem espanyol en el judici contra el procés

VilaWeb
Redacció
14.04.2019 - 09:11
Actualització: 14.04.2019 - 10:23

L’advocat Gonzalo Boye va explicar anit al FAQS‘ de TV3 per què el tribunal Suprem espanyol no va acceptar el testimoni de Scotland Yard proposat per la defensa de Jordi Cuixart. Boye creu que el relat de Sir Hugh Orde (ex-comandament de Scotland Yard) hauria desmuntat tota l’acusació, fonamentada en una violència que l’organisme nega absolutament.

Boye també va acusar el Suprem de no fer cas de les peticions dels presos polítics. L’advocat de Carles Puigdemont recorda que al tribunal hi són presents dos membres de la Junta Electoral espanyol i descriu la situació com a excepcional.

Per això mateix l’advocat considera que la Junta Electoral ha de permetre els debats a la presó i argumenta que cap dels empresonats no és privat dels seus drets polítics. En tot cas, Boye diu que és el Suprem qui s’hi ha de pronunciar, perquè són presos preventius i que és responsabilitat seva. En canvi, el tribunal s’ha desmarcat de la decisió.

 

Una altra de les qüestions abordades per Boye és què passarà amb els polítics a l’exili si són elegits eurodiputats. L’advocat diu que podrien tornar sense ser detinguts i apunta que és l’estat espanyol qui ha de decidir si vol continuar formant part de la UE.

L’advocat de Puigdemont també ha criticat que la justícia espanyola no investigui l’espionatge al president i ha suggerit que l’operació surt de les clavegueres de l’estat espanyol. Boye explica que la Fiscalia no n’ha volgut saber res malgrat que n’és perfectament informada. Sobre un possible retorn de Puigdemont després de les europees, ha dit: ‘Si considera que ha de venir, assumirà aquest risc.’

L’advocat ha criticat durament la investigació del jutjat número 13 de Barcelona i ha dit que és una investigació política contra el procés independentista.

Finalment, Boye també ha criticat durament la detenció d’Assange i el president de l’Equador, que l’ha descrit com a miserable per haver permès la intervenció policíaca.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor