González Pons, Betoret i alcaldes i regidors del PP signen un manifest per la llibertat lingüística

  • El portaveu del grup popular al parlament Europeu, Esteban González Pons, el president del Partit Popular de València, Vicente Betoret, juntament amb alcaldes i regidors del PP de municipis castellanoparlants han signat un manifest per la llibertat lingüística.

VilaWeb
Redacció
24.06.2016 - 16:34

VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)

El portaveu del grup popular al parlament Europeu, Esteban González Pons, el president del Partit Popular de València, Vicente Betoret, juntament amb alcaldes i regidors del PP de municipis castellanoparlants han signat un manifest per la llibertat lingüística.

Sobre esta qüestió, Betoret ha volgut deixar clar que “en cap cas” es tracta d’un manifest contra el valencià sinó a favor de la llibertat d’elecció”. Alhora, ha advertit que “este no és un problema educatiu, sinó polític” i que “este tipus d’imposicions són l’avantsala de postures més radicals que pretenen fracturar la nostra societat com a Catalunya usant com a eina la immersió lingüística”.

En el manifest, els populars manifesten el seu rebuig a la “imposició” del valencià en les escoles de les zones castellanoparlants i a la pèrdua de la llibertat de sol·licitar l’exempció dels estudis en valencià que existix actualment.

“La nostra comunitat sempre ha tingut una gran diversitat cultural, social i lingüística; una cultura oberta i plural on predomina La Llibertat, la Convivència i la Identitat entorn dels símbols i senyes de tots els valencians”, assenyala el PP, qui critica que “este model de societat sembla no ser del grat del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i així ho ha demostrat durant enguany de Govern”.

Sobre esta qüestió, els populars subratllen que “després d’eliminar el districte únic i d’atacar directament a l’educació concertada, torna a utilitzar la seua política autoritària i intervencionista contra els valencians”.

De la mateixa manera, indiquen que la llibertat és “el nostre valor més preat; perquè creiem en la capacitat de les persones per a construir la seua manera de vida i prendre decisions per elles mateixes”. “Això es reflectix en la llibertat de les famílies per a elegir l’educació dels seus fills, tal com està recollit a l’article 27 de la nostra Constitució, el nostre marc de convivència”, manifesten.

“La nostra Comunitat sempre ha estat exemple de convivència i harmonia. Allà on altres han buscat enfrontar aquells que parlaven llengües diferents, els valencians sempre ens hem tractat com germans, com iguals”, subratllen.

De la mateixa manera, denuncien que Marzà “anhela acabar amb la igualtat, enfrontant als valencians, limitant la llibertat dels castellanoparlants, marcant-los com a ciutadans de segona”, perquè consideren que “l’esquerra valenciana no sap conviure, sol imposar”.

“GRAN IDENTITAT”

Tot i això, subratllen que “ser valencià és formar part d’una gran identitat més enllà de la llengua, és formar part d’una tradició i una cultura de les quals estar orgullosos. Però els valencians sempre hem estat oberts i plurals. I és que hi ha moltes formes de ser valencià, i molts idiomes en els quals expressar l’amor que tenim per esta terra”.

En conclusió, els populars valencians destaquen que “tenim el dret d’elegir la llengua que ens expresem; que el valencià cal garantir, i no imposar; i que la societat valenciana serà molt més dinàmica i pròspera amb un model de convivència entre castellanoparlants, valencià-parlants i qualsevol persona que vullga vindre a esta terra”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor