Gloria Gaynor: “La música disco és poderosa perquè et fa feliç”

  • L'artista Glòria Gaynor (Nova Jersey, 1949), que actua la nit d'aquest dijous a l'Escenari Verde del 51 Heineken Jazzaldia de Sant Sebastià, a la platja de la Zurriola, ha destacat que "la música disco és poderosa perquè et fa feliç".

VilaWeb
Redacció
21.07.2016 - 15:13

SANT SEBASTIÀ, 21 (EUROPA PRESS)

L’artista Glòria Gaynor (Nova Jersey, 1949), que actua la nit d’aquest dijous a l’Escenari Verde del 51 Heineken Jazzaldia de Sant Sebastià, a la platja de la Zurriola, ha destacat que “la música disco és poderosa perquè et fa feliç”.

En roda de premsa a la capital guipuscoana, la vocalista de 66 anys ha repassat algunes de les seves influències i ha confessat el que per a ella són icones de la música, “gent a la qual s’admira i intenta emular”, i ha citat, com a exemples, Justin Timberlake, Whitney Houston o Beyoncé.

Sobre la seva etiqueta com a “reina de la música disco”, Gaynor ha afirmat que suposa “un honor”, tot i que és veritat que “en alguns casos ha resultat limitant, perquè sembla que això és l’únic que saps fer i no és així”.

Respecte al concert que oferirà aquesta nit, a partir de les 21.00 hores acompanyada del cor Easo-Araoz, ha explicat que repassarà alguns dels seus grans èxits, com el mític ‘I will survive’ o ‘I am what I am’, però també oferirà temes del seu repertori recent de “música cristiana”, per portar “esperança, valor i inspiració” a la gent.

Sobre els seus mestres, l’artista ha explicat que va començar escoltant els músics que li agradaven a la seva mare, com Ella Fitzgerald o Frank Sinatra, dels quals va aprendre el control de la veu o la dicció i ha destacat que “l’important és com comunicar i traslladar el missatge al públic” i en això també s’ha inspirat en artistes més joves.

Finalment, Gaynor ha reflexionat sobre el fet que s’ha cregut que “hi havia un moviment que va matar la música disc”, però “és un error”, ja que “la música disco és l’única de la història de la música capaç de reunir tothom, per sobre de nacionalitats, colors i credos” i fa que puguem “reconèixer les nostres similituds, per sobre de les diferències”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor