03.04.2019 - 19:57
|
Actualització: 03.04.2019 - 20:01
El govern de Gibraltar ha acusat avui als eurodiputats espanyols d’utilitzar tàctiques intimidatòries per a aconseguir que el Parlament Europeu hagi acceptat referir-se al Penyal com ‘colònia’ en la normativa destinada a eximir els britànics de visat europeu en cas d’un Brexit sense acord.
‘Resulta obvi que l’estat espanyol ha exercit una gran pressió i que els eurodiputats espanyols han aplicat tàctiques intimidatòries, per qüestions purament nacionalistes’, ha dit l’oficina del vice-ministre principal, que ha titllat tot l’assumpte de ‘vergonyós’.
A més, ha assenyalat que la inclusió d’aquesta nota al peu ‘no té conseqüències pràctiques, en el sentit que les normes sobre viatges sense visat seguiran sent aplicables als ciutadans britànics de Gibraltar’.
Així, considera que ‘l’únic objectiu d’aquest exercici sembla haver estat l’ús de llenguatge ofensiu i pejoratiu, en un intent d’irritar tant a Gibraltar com a Regne Unit’, perquè ‘el terme oficial per a l’estatus de Gibraltar en la legislació internacional i segons la Carta de les Nacions Unides és ‘Territori No Autònom”.
A més, ha assenyalat que la resta de territoris no autònoms del Regne Unit ‘no hauran de patir la indignitat de veure descrits amb el mateix llenguatge insultant’, mentre que ‘Gibraltar ha estat assenyalat’.
Segons l’executiu de Gibraltar, en la reunió de la comissió europea que s’ha fet avui, hi ha hagut molts eurodiputats i funcionaris espanyols que no pertanyen a ella i amb ‘una intenció clara i concertada d’obtenir el màxim nombre de vots assignats a cada grup, movent individus d’un a un altre’, cosa que ha ‘escandalitzat els eurodiputats d’altres nacionalitats’.
Finalment, ha manifestat el seu agraïment a l’eurodiputat laborista britànic Claude Moraes, el negociador parlamentari que va ser apartat, per considerar que ‘s’ha comportat d’una manera professional i impecable en tot moment, defensant la posició del Parlament Europeu en contra de la Comissió Europea i l’acció orquestrada per Espanya’.
L’eurodiputat ha denunciat una campanya de ‘bullying’, a la vegada que els eurodiputats espanyoles han preguntat sobre el seu nom i el seu origen ètnic per cercar una raó per la seva posició.
Today after a long campaign of bullying, Spanish MEPs from two of the main political Groups did the work of the European Council by replacing one rapporteur looking for a compromise with another who accepted their opportunistic, unnecessary redifining of Gibraltar in a Visa file. https://t.co/8IJacc9vP9
— Claude Moraes (@Claude_Moraes) April 3, 2019