Gervasio Sánchez reivindica que “per sobre de qualsevol submissió, el periodisme és sagrat”

  • El periodista i fotògraf Gervasio Sánchez ha reivindicat aquest divendres a Santander que "per sobre de qualsevol submissió", de tipus econòmic o polític, "el periodisme és sagrat" i que té una visió "bastant pessimista" de la professió, malgrat la qual cosa "segueix creient" en ella.

VilaWeb
Redacció
12.08.2016 - 14:43

SANTANDER, 12 (EUROPA PRESS)

El periodista i fotògraf Gervasio Sánchez ha reivindicat aquest divendres a Santander que “per sobre de qualsevol submissió”, de tipus econòmic o polític, “el periodisme és sagrat” i que té una visió “bastant pessimista” de la professió, malgrat la qual cosa “segueix creient” en ella.

Així, ha criticat els “problemes” estructurals dels mitjans de comunicació, però ha defensat “un 98% dels periodistes”. De la mateixa manera, opina que el periodisme està en “crisi” des de fa 30 anys, que el periodisme actual “és un desastre” i que la seva “essència” es “va destruir”, ha afegit, a causa de la unió dels mitjans amb el poder polític.

En la seva intervenció en l’última sessió de la trobada ‘Periodisme d’autor, amb firma’ a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), ha denunciat que “el periodisme pur ha desaparegut dels mitjans de comunicació”.

Alhora, Sánchez ha incidit que per a ell la professió periodística és “un ofici” de “24 hores al dia” i de tipus “artesanal” tot i la proliferació a l’ús de les noves tecnologies.

En aquest sentit, ha assegurat que és periodista “des del bressol” i que “tant de bo” les seves últimes paraules “hagin de veure amb el periodisme” i tingui la capacitat mental que, ha recordat Sánchez, va tenir el fotògraf Enrique Meneses fins abans de morir el 2013.

També s’ha referit al seu recent viatge de 50 dies per països com Estònia o Letònia amb la intenció de fer un projecte, que estarà en uns deu anys, sobre la “memòria” d’Europa.

“Els europeus han perdut la memòria”, ha denunciat Sánchez, referint-se a la situació dels refugiats que fugen de guerres com la de Síria i intenten arribar a Europa, recordant la situació viscuda als camps de concentració europeus durant la II Guerra Mundial.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Fer-me'n subscriptor