25.09.2020 - 06:33
La Federació de Corals Joves de Catalunya tot just havia començat els assajos d’un concert al Palau de la Música –amb 300 cantaires i orquestra simfònica– amb què volien celebrar el seu 50è aniversari quan la pandèmia va aturar-ho tot. El concert es va ajornar i les corals van quedar confinades. Ara, prop de cinc mesos després, els cors reprenen els assajos presencials amb moltes ganes, i aprenen com és haver de cantar amb mascareta. El president de l’entitat, Gerard Molina, explica com ha viscut el món coral el confinament i la represa, i ens parla dels projectes que prepara la federació. Entre ells, la celebració d’un cor virtual, amb una peça composta especialment per a l’ocasió i oberta a la participació de tots els cors joves.
Qui canta els seus mals espanta. Si és certa la dita, Gerard Molina reconeix que ara resulta més apropiada que mai. La Federació de Corals Joves anima als nois i noves a cantar des de fa 50 anys. L’entitat va estar prop d’una dècada aturada fins que l’any 2015 es va tornar a constituir amb una nova junta, que es va marca els objectius d’accentuar el vessant més humà inherent a la música i promocionar els joves compositor de casa nostra. Actualment la federació engloba una vintena de cors de Catalunya i també de les Balears, amb prop de 600-700 cantaires.
Com heu viscut les corals joves el confinament i com està sent la represa?
S’ha viscut de forma molt variada. Hi ha cors que van continuar fent activitats durant el confinament, fent alguns assajos virtuals, mentre que altres cors es van aturar completament. Ara estem tornant a començar, adaptant-nos a la nova normativa per evitar els contagis, tenint en compte que calen espais més grans i ventilats, que hem de guardar les distàncies… Els cors que ara reprenent l’activitat ho estan fent amb molta il·lusió i moltes ganes, perquè estem parlant de cinc o sis mesos sense poder cantar junts.
Llegeix l’entrevista sencera a Tornaveu fent clic aquí